Valentijnfilms voor wie niet houdt van Valentijn in de VOD-catalogus

Films | Valentijn is niet alleen voor kleffe koppeltjes. Daarom vind je in de Pickx VOD-catalogus van 7 tot 19 februari een verzameling films die focussen op hoe moeilijk de liefde soms kan zijn, en op het belang van zelfliefde. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

La La Land

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffies door holt ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen. Hij hoopt ooit zijn eigen jazzclub te kunnen openen. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? Zoals zal blijken, zijn een stomende relatie en het najagen van dromen niet altijd even compatibel.

‘La La Land’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Thelma & Louise

Deze film van Ridley Scott (‘Blade Runner’, ‘Gladiator’) uit 1991 is in sneltempo een cultfilm geworden voor de feministische beweging. We zien het verhaal van twee avontuurlijke vrouwen, een serveerster en een huisvrouw, die samen op weekend vertrekken, maar uiteindelijk de hele V.S. rond reizen in hun Ford Thunderbird met open dak. Thelma en Louise (Susan Sarandon en Geena Davis) vallen in ongelukkige situaties en belanden op een crimineel pad, wat allemaal leidt tot die mythische scène aan de Grand Canyon.

‘Thelma & Louise’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Jim Carrey in een bloedernstige rol, dat zag je niet elke dag voor ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’. De nochtans veelzijdige acteur belichaamt Joel, wiens relatie met Clementine (Kate Winslet) op de klippen loopt na een zoveelste banale ruzie. Zij besluit om al haar herinneringen aan Joel te laten wissen, waarop de gekwetste man probeert om hetzelfde te doen. Maar terwijl twee techniekers zijn herinneringen wissen, beseft hij dat hij toch nog even wil blijven vasthouden aan het verleden. Dit verhaal van scenarist Charlie Kaufman en regisseur Michel Gondry won in 2005 de Oscar voor het beste originele scenario. Wie dit eigenzinnige en unieke, maar toch herkenbare en aangrijpende liefdesverhaal kent, weet dat dat helemaal terecht was.

‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Don’t Worry Darling

Don’t Worry Darling’ vertelt het verhaal van Alice en Jack (Florence Pugh en Harry Styles), een echtpaar dat in de Californische woestijn woont in een afgelegen gemeenschap in jare50-stijl. Maar het leven van de huisvrouw wordt overhoopgehaald door vreemde gebeurtenissen, en zij verdenkt haar man ervan een duister geheim te verbergen. Jack werkt met de andere mannen van de gemeenschap aan een ultravertrouwelijk project, onder leiding van een nogal goeroe-achtige CEO. Hoe dieper Alice graaft, hoe schokkender haar ontdekkingen.

‘Don’t Worry Darling’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

How to be Single

New York loopt vol met singles. De ene is daar heel blij mee, de andere is altijd op zoek naar die ene persoon waarmee ze een leven kunnen opbouwen. Alice, Robin, Lucy en Meg (Dakota Johnson, Rebel Wilson, Alison Brie en Leslie Mann) zijn singles die zich constant moeten aanpassen aan de steeds veranderende wereld. In een stad die nooit slaapt, hebben ze elkaars hulp meer dan ooit nodig. Deze vermakelijke komedie verzamelt een topcast voor een verhaal waar iedereen zich ongetwijfeld in kan vinden.

‘How to be Single’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Three Thousand Years of Longing

De eenzame en verbitterde Britse geleerde Alithea Binnie (Tilda Swinton) vertrekt in ‘Three Thousand Years of Longing’ op een reis naar Istanboel die haar leven zal veranderen. In een winkeltje vindt ze een oud magisch flesje waar een geest in blijkt te zitten, genaamd Djinn (Idris Elba). Alithea mag drie wensen doen en in ruil daarvoor krijgt Djinn zijn vrijheid terug. De vrouw slaat echter aan het twijfelen en daarom vertelt Djinn haar enkele spannende verhalen die haar moeten overtuigen. Uiteindelijk is dit vooral een verhaal over liefde, of beter gezegd het gebrek daaraan.

‘Three Thousand Years of Longing’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top