De uitstekende internationale cast van 'Triangle of Sadness' in Pickx VOD

Films | ‘Triangle of Sadness’, de nieuwste satire van de Zweedse regisseur Ruben Östlund (‘The Square’, ‘Turist’), is vanaf vandaag beschikbaar in de VOD-catalogus van Pickx. De ongewone prent over bevoorrechte rijkelui die met hun cruiseschip ten onder gaan, zit vol kleurrijke personages die door absolute topacteurs vertolkt worden. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Charlbi Dean

Beginnen doen we met een tragisch verhaal, want het Zuid-Afrikaanse model en actrice Charlbi Dean, die in ‘Triangle of Sadness’ de hoofdrol van Yaya vertolkt, overleed voor het verschijnen van de film aan de gevolgen van een bacteriële infectie. Ze kon wel nog van het succes genieten op de première in Cannes. Omdat de actrice in 2008 al haar milt was kwijtgeraakt in een motorongeval, was ze minder goed bestand tegen dergelijke infecties.

Dean was net aan een steile opmars bezig in de filmwereld. Nadat ze eerder al enkele kleinere rollen vertolkte – waaronder in het allesbehalve subtiele ‘Death Race 3: Inferno’ in 2013 en een eenmalige rol in de serie ‘Elementary’ in 2017 – brak ze door met haar rol in de DC-televisieserie ‘Black Lightning’. Ze speelde de rechterhand van slechterik Tobias Whale. Haar acteerwerk in ‘Triangle of Sadness’ werd met applaus ontvangen en had haar zeker nog een mooie toekomst verzekerd in de filmwereld, maar dat mocht niet zijn.

Harris Dickinson

Naast Dean speelt Engelsman Harris Dickinson de tweede hoofdrol: Carl. Hij en Yaya worden als influencers uitgenodigd op het noodlottige yacht. Dickinson maakte zijn intrede in het filmcircuit in 2017 toen hij de hoofdrol kreeg in dramafilm ‘Beach Rats’ in 2017. Voor die debuutrol werd hij meteen genomineerd voor de Independent Spirit Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol.

Daarna ging Dickinson verder naar hoofdrollen in series als ‘Trust’, over de ontvoerde kleinzoon van een oliemagnaat en de dystopische sciencefiction ‘The Darkest Minds’. Hij maakte ook zijn opwachting in ‘The King’s Man’, de derde film in de ‘Kingsman’-reeks, waarna hij voor het eerst genomineerd werd voor een BAFTA Award. ‘Triangle of Sadness’ leidde al tot heel wat nieuwe projecten, want hij is ook te zien in ‘Where the Crawdads Sing’ en zal binnenkort een hoofdrol hebben in oorlogsdrama ‘Blitz’ van regisseur Steve McQueen (‘Shame’, ’12 Years a Slave’), naast Saoirse Ronan (‘Lady Bird’, ‘Little Women’).

Dolly de Leon

De Filipijnse actrice Dolly de Leon werd in 2023 door British Vogue vernoemd als een van de 30 meest beroemde sterren ter wereld. En toch is de kans reëel dat je haar naam nog nooit hebt gehoord. Ze heeft een roemrijke carrière op de planken en is vooral bekend van haar rollen in twee Filipijnse films, ‘Verdict’ en ‘Historya ni Ha’, twee gelauwerde, maar buiten Azië jammerlijk onbekende films.

Dankzij ‘Triangle of Sadness’ komt daar verandering in, want haar rol wordt genoemd als dé doorbraakrol van de actrice. Ze werd de eerste Filipijnse actrice ooit die een BAFTA- en/of een Golden Globe-nominatie kreeg. De pers is het erover eens: eindelijk krijgt Dolly de Leon de internationale erkenning die ze eigenlijk al lang verdient. Ze steelt de show en heeft daarmee definitief haar visitekaartje afgegeven. We zullen haar binnenkort ongetwijfeld nog veel zien.

Daarnaast vinden we in de cast nog topacteurs terug zoals Woody Harrelson (‘True Detective’, ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’, ‘Natural Born Killers’…), die we waarschijnlijk niet meer moeten voorstellen. De Franse acteur Jean-Christophe Folly (‘Jeune Femme’, ‘Cargo, les hommes perdues’), de Duitse actrice Iris Berben en de Deens-Kroatische acteur Zlatko Buric zijn niet nieuw in de filmwereld, maar kregen heel wat internationale erkenning door hun rollen in ‘Triangle of Sadness’.

‘Triangle of Sadness’ is vanaf nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top