'De club': wanneer een kinderwens niet vanzelfsprekend lijkt te zijn

Series | Op het filmfestival van Oostende passeren prachtige films de revue, maar er zal ook een stukje van een spraakmakende Vlaamse serie te zien zijn. We hebben het natuurlijk over ‘De club’. In deze tragikomische reeks volgen we drie koppels voor wie een kinderwens niet vanzelfsprekend lijkt te zijn en op die manier een club vormen waar je liever niet bij wil horen…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Drie koppels melden zich aan bij de nogal afstandelijk en academische fertiliteitsarts Dr. Eva Deseure. Ze hebben elk een kinderwens, maar ondervinden dat deze niet zo makkelijk in te willigen valt. De koppels gaan door het moeilijke proces om toch zwanger te geraken en worden hierdoor ook vrienden. Deze vriendschap helpt hen om de vaak onverschillige en kille reacties van de buitenwereld aan te kunnen.

Uit het leven gegrepen

Deze achtdelige serie bestaat uit een Vlaams-Nederlandse topcast met onder andere Janne Desmet, Dominique Van Malder, Jade Olieberg, Evelien Bosmans, Roos Dickmann, Achraf Koutet en Lies Visschedijk. Het scenario werd geschreven door scenaristen Leander Verdievel, Zita Theunynck, Sara Theunynck, Hilde Pallen en Astrid van Keulen.

Voor zowel Leander Verdievel als Zita Theunynck is vruchtbaarheidsproblematiek een gevoelig thema want beide scenaristen hebben er al mee te kampen gehad. Verdievel heeft enkele jaren geleden immers kanker gehad en door de intensieve kankerbehandeling is hij ook onvruchtbaar geworden.

Hij probeerde zijn kinderwens nieuw leven in te blazen, maar moest alsnog kiezen voor adoptie. Hij merkte op dat er heel wat verdriet heerste in fertiliteitsklinieken, maar dat er af en toe ook gelachen kon worden. De man wou met deze serie het surrealisme van een kinderwens beschrijven en een einde maken aan het stille verdriet van heel wat koppels. Of dat ook gelukt is, zie je binnenkort in 'De Club'.

Bekijk de eerste vier afleveringen van ‘De club’ op dinsdag 31 januari op het filmfestival van Oostende. De reeks is later dit jaar te zien op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

'De club' zal later dit jaar ook beschikbaar zijn via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top