Deze tv-tips mag je deze week niet missen!

Films | Nu de eerste maand van 2023 zo goed als voorbij is en deze week zich aankondigt met druilerig weer, kan je 's avonds altijd nog ontspannen door een leuk tv-programma of film te bekijken. Pickx grasduinde in het aanbod van deze week en vond de volgende tv-tips.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: Het huis

Op Eén kan je kijken naar de laatste aflevering van 'Het Huis', dit keer met Regi Penxten, alom bekend als dj en hitmachine. In de 24 uur dat Eric Goens de Limburger op het rooster legde, komen we onder meer te weten dat na zijn kinderen zijn muziek het belangrijkste is in zijn leven. "De muziek zal er altijd zijn. Ik wil gezond zijn en dit kunnen blijven doen”, zegt hij. “Waarom gaan The Rolling Stones en Clouseau nog op tour? Waarom stopt niemand? Omdat dat het leukste is wat er is."

Bekijk ‘Het huis’ op maandag 30 januari 2023 om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app

Dinsdag: The Mummy

Momenteel maakt de onvolprezen acteur Brendan Fraser na een dip in zijn carrière opnieuw school met zijn sublieme vertolking in 'The Whale', maar in 'The Mummy' kan je hem ook aan het werk zien als schattenjager Richard O'Connell. Deze film is een remake van de orginele gelijknamige film uit 1932, waarin enkele schattenjagers het lichaam van de Egyptische priester Imhotep ontdekken en de mummie tot leven komt. De gevolgen laten niet op zich wachten: de tien plagen van Egypte lijken opnieuw uit te breken en er ontstaan mysterieuze zandstormen. De schattenjagers kunnen ternauwernood ontkomen en moeten Imothep zien uit te schakelen.

Bekijk ‘The Mummy’ op dinsdag 31 januari 2023 om 20u40 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Woensdag: Raw Deal

Het is alweer even geleden sinds we Arnold Schwarzenegger in een actiefilm op televisie hebben gezien, en daarom stellen we nu 'Raw Deal' voor. In deze prent uit 1986 vertolkt Schwarzenegger de rol van FBI-agent Mark Kaminsky. De man moet opnieuw beginnen als sheriff in een klein stadje nadat hij oneervol werd ontslagen. Sindsdien verveelt hij zich te pletter, maar zijn kansen lijken te keren wanneer Kaminskys voormalige baas Harry Shannon hem een interessant voorstel doet. Als Kaminsky de moordenaar van Shannons zoon kan uitschakelen, kan hij terug bij de FBI beginnen. 

Bekijk ‘Raw Deal’ op woensdag 1 februari 2023 om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Donderdag: Kursk

Voor een filmproductie van eigen bodem kan je donderdag afstemmen op VTM3, waar 'Kursk' wordt uitgezonden. In deze film uit 2018 kan je vanop de eerste rij de tragische ramp met de Russische kernonderzeeër K-141 "Koersk" herbeleven. Op 12 augustus 2000 leed de duikboot schipbreuk en begon een lange lijdensweg, niet alleen voor de 23 bemanningsleden maar ook voor hun families. Zij moeten vechten tegen het logge Russische staatsapparaat om ervoor te zorgen dat hun geliefden nog een kans op overleven maken. In de hoofdrol van kapitein-luitenant Mikhail Averin kan je Matthias Schoenaerts zien.

Bekijk ‘Kursk’ op donderdag 2 februari 2023 om 20u35 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Vrijdag: Les Aventures De Rabbi Jacob

De Franse acteur Louis de Funès is vooral gekend vanwege de komische klassiekers 'La Grande Vadrouille', 'Le Corniaud' en natuurlijk de 'Les Gendarmes'-films, maar deze culthit uit 1973 is desondanks ook de moeite waard om te bekijken. In de film vertolkt hij de rol van de conservatieve en xenofobe fabrieksdirecteur Victor Pivert, die betrokken raakt bij de mislukte aanslag op de Arabische revolutionair Slimane. Pivert en Slimane ontsnappen door zich te vermommen als een rabbijn en zijn metgezel. Al gauw worden ze aanzien als de bekende Amerikaanse rabbijn Jacob en zijn secretaris. Wat volgt zijn enkele doldwaze situaties. De film is ook de moeite waard voor de geniale manier waarop Louis de Funès het typetje van Victor Pivert neerzet. Door zijn vertolking van de xenofobe fabrieksdirecteur neemt hij diens racistische en antisemitische gedachtengoed op de korrel. De scène waarin de Funès een joodse dans uitvoert, blijft memorabel.

Bekijk ‘Les Aventures De Rabbi Jacob’ op vrijdag 3 februari 2023 om 20u35 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top