Hierin verschilt ‘Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u’ van andere programma’s over liefde

Films | Vanaf dinsdag 31 januari kan je op VTM naar het gloednieuwe programma ‘Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u’ kijken. Presentatrice Ruth Beeckmans zal in dit programma’s de trouwplannen van acht koppels in een stroomversnelling brengen. Maar waarin verschilt ‘Verliefd, verloofd, Getrouwd in 24u’ van andere koppelprogramma’s? Pickx zocht het uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het duurt soms jaren vooraleer dat verliefde koppeltjes de stap durven te zetten om te trouwen. En zelfs als ze verloofd zijn, kan het nog een poos duren vooraleer het trouwfeest effectief doorgaat. Televisiezender VTM wil daar graag verandering in brengen en via het nieuwe programma ‘Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u’ aantonen dat de weg naar het altaar veel korter kan zijn. De zender heeft acht verliefde koppels de kans gegevens om op 24 uur tijd in het huwelijksbootje stappen en onderweg te zijn naar hun droombestemming als huwelijksreis. Presentatrice Ruth Beeckmans begeleidt de koppels en zal proberen om de acht emotionele rollercoasters in goede banen te leiden.

De presentatrice besloot om haar schouders onder dit programma te zetten omdat ze weet hoe belangrijk ‘echte liefde’ wel niet is. Ze vindt het ook belangrijk om die te koesteren. Beeckmans is echter niet de eerste Bekende Vlaming die een televisieprogramma over liefde maakt want zowel Dina Tersago, Jens Dendoncker, Ingeborg en andere experts in de liefde hebben zich hieral aan gewaagd. Pickx gaat na hoe deze programma’s verschillen van ‘Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u’.

Boer zoekt Vrouw

In dit televisieprogramma helpt presentatrice Dina Tersago enkele boeren of boerinnen, die vrijgezel zijn, aan een potentiële partner. Het programma begint steevast met de voorstelling van de boeren of boerinnen en een oproep aan het kijkerspubliek om deze te contacteren via een brief. Aan de hand van de brieven maken de boeren hun keuze en worden de geïnteresseerde dames of heren uitgenodigd. Daarna volgt een afvallingsrace om uit te maken wie nu de geliefkoosde partner van de boer of boerin in kwestie wordt.

'Boer zoekt Vrouw' is mateloos populair in Vlaanderen. Dit programma helpt wel enkel vrijgezellen aan een lief en zet eventuele koppels die ontstaan op weg. In tegenstelling tot ‘Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u’ zijn er doorgaans nog geen trouwplannen in dit programma in de maak. Tenminste, zo ver wij op de hoogte zijn!

Da’s Liefde

Comedian Jens Dendoncker onderzoekt in dit programma wat liefde nu werkelijk is. Hij is een zelfverklaarde romanticus, maar benadert het onderwerp in ‘Da’s Liefde’ vanuit een wetenschappelijk standpunt. Dat wil zeggen dat er heel wat studies en experimenten aan te pas komen en dat de soms pijnlijke aspecten van liefde niet uit de weg worden gegaan.

In ‘Da’s Liefde’ worden enkele bekende koppels opgevoerd als proefkonijn voor wetenschappelijke proeven. De koppels konden op die manier ook reflecteren over hun relatie en de verschillende kanten van liefde. In dit programma worden geen huwelijken gesmeed, maar leert de kijker wel hoe om te gaan met zijn liefdevolle gevoelens en dat kan, wat ons betreft, ook al een stap in de goede richting zijn.

Blind Getrouwd

‘Blind Getrouwd’ is een van de populairste televisieprogramma’s van de afgelopen jaren. In dit programma stappen twee mensen die elkaar nog nooit ontmoet hebben in het huwelijksbootje. Ze werden gematched door een team van experten en na enkele weken als man en vrouw door het leven te gaan, mogen ze beslissen of ze al dan niet getrouwd willen blijven met elkaar.

Net als in ‘Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u’, wordt er ook in ‘Blind Getrouwd’... getrouwd. Het huwelijk is een belangrijk moment in dit realityprogramma en daarin verschillen de twee programma’s dus niet van elkaar. De koppels uit ‘Blind Getrouwd’ zijn in tegenstelling tot die van ‘Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u’ echter vreemden voor elkaar en dat maakt het programma op zijn eigen manier extra spannend.

Cupido ofzo

Het is niet voor het eerst dat presentatrice Ruth Beeckmans de liefde een duwtje in de rug wil geven. Dat deed ze enkele jaren geleden immers ook al in ‘Cupido ofzo’. In dit programma helpen Ruth Beeckmans en Frances Lefebure mensen met een beperking aan een lief. De twee presentatrices knutselen een leuke date in elkaar en begeleiden de kandidaten vervolgens doorheen de gebeurtenis.

In ‘Cupido ofzo’ staan singles centraal en daarin verschilt het programma niet van ‘Blind Getrouwd’ of ‘Boer zoekt Vrouw’. Beeckmans heeft in dit programma meer dan ooit rekening gehouden met de leefwereld van de kandidaten en met de bijbehorende vrienden en familie. Dit zal haar vast geholpen hebben om ook van ‘Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u’ een waar succes te maken.

Bekijk ‘Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u' vanaf dinsdag 31 januari om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top