Dit zijn de glansrollen van Will Poulter op het witte doek

Films | Nu acteur Will Poulter aanstaande zaterdag zijn 30ste verjaardag viert, blikt Pickx terug op vijf van de meest memorabele rollen van de jonge Brit. Tijd voor een bloemlezing!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Black Mirror: Bandersnatch

'Black Mirror: Bandersnatch' is een interactieve film van Netflix die zich afspeelt in het universum van de anthologieserie 'Black Mirror'. Hoewel de film over het algemeen positieve kritieken kreeg van de pers, zijn veel fans verdeeld over de personages en het beperkte effect van hun keuzes op de plot zelf. Will Poulter speelt de rol van Colin Ritman, een spelontwerper die het revolutionaire idee krijgt aangeboden om een game te ontwerpen waarbij de speler zélf het spelverloop kan bepalen: Bandersnatch. Colin blijkt nogal instabiel en manipulatief te zijn, en drijft de hoofdpersoon, Stefan, vaak in ongemakkelijke en gevaarlijke situaties.

Bekijk 'Black Mirror: Bandersnatch' op Netflix.

The Revenant

Het beklijvende 'The Revenant' van Alejandro González Iñárritu, waarvoor Leonardo DiCaprio de Oscar voor beste acteur won, behoeft geen introductie. De film vertelt het ware verhaal van pelsjager Hugh Glass, die de vlaktes van het Amerikaanse westen doorkruist om wraak te nemen op de man die hem voor dood achterliet en zijn zoon vermoordde.

In de film, genomineerd voor twaalf Oscars, speelt Poulter Jim Bridger, een van de twee mannen die Glass in de steek laten nadat hij was aangevallen door een grizzlybeer. Glass jaagt op Bridger en zijn landgenoot John Fitzgerald (Tom Hardy) om zich te revancheren. Hoewel Glass uiteindelijk wraak neemt op Fitzgerald, laat hij Bridger leven.

Bekijk 'The Revenant' op Prime Video.

Meer lezen:
Hierom werd Leonardo DiCaprio na zijn rol in ‘The Revenant’ nooit meer dezelfde

Detroit

In 'Detroit' van Katheryn Bigelow maakte Will Poulter deel uit van een sterrencast, onder wie John Boyega, Algee Smith en Kaitlyn Dever. Hij speelt Philip Krauss, een racistische en instabiele politieagent die verschillende zwarte mannen vermoordt en daarmee weg lijkt te komen. De film volgt de hoofdpersonen die Krauss en zijn trawanten ten val proberen te brengen.

Het verhaal is gebaseerd op het ware verhaal van de Detroit-rellen van 1967, inclusief de gebeurtenissen in het Algiers Motel, waar drie jonge Afro-Amerikaanse tieners door politieagenten werden geslagen en gedood.

Midsommar

Na het meesterlijke 'Hereditary' dompelde de Zweed Ari Aster ons onder in het verhaal van een koppel, Dani (Florence Pugh) en Christian (Jack Reynor), die door Zweden reizen om een vriend te bezoeken en een plaatselijk festival bij te wonen. Maar de reünie slaat al snel om in een heidense en huiveringwekkende cultus.

De koude rillingen lopen over onze rug als we aan de rol van Will Poulter denken, vanwege het gruwelijke einde van het personage in de horrorfilm. Mark is een van de vrienden van Florence Pugh die samen met haar naar een midzomerfeest gaat om vervolgens op brute wijze te worden afgeslacht door een sekte, waarna een sektelid zijn gezicht draagt.

‘Midsommar’ is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

We're the Millers

David is niet de familieman die hij op het eerste gezicht laat uitschijnen: hij is eigenlijk een drugsdealer. Dat is de echte reden achter een familie-uitstapje in een camper. David wordt vergezeld door zijn strippende buurvrouw (Jennifer Aniston) die doorgaat voor zijn vrouw en twee tieners (waaronder Will Poulter) die ermee instemmen de rollen van de kinderen in dit modelgezin te spelen. Het doel: niet ontmaskerd en betrapt worden met de illegale vracht.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top