Jeroen Meus leert het overlijden van zijn broer Wim verwerken in 'Dagen zonder broer'

Films | Er zijn weinig intensere emoties in het leven dan het gevoel van rouw na het overlijden van een dierbare. In de driedelige reeks 'Dagen zonder broer' zien we hoe presentator Jeroen Meus omgaat met het overlijden van zijn broer, nu iets meer dan een jaar geleden. Pickx vertelt je wat meer over het programma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 31 december 2021 nam Jeroen Meus afscheid van zijn broer Wim, met wie hij een heel nauwe band had. Samen met zijn vrouw, een leerkracht uit het Leuvense, de twee jonge kinderen van Wim en zijn familie en vrienden beleefde hij een rollercoaster van emoties. Elke dag houdt wel een herinnering aan Wim in zich.

Lotgenoten

Na het overlijden van zijn broer kreeg Jeroen honderden kaartjes en briefjes waarin mensen hun medeleven betuigen en hem een hart onder de riem steken. Veel van deze kaartjes kwamen van fans maar ook van volslagen onbekenden die meer dan eens ook hun eigen persoonlijk rouwverhaal deelden. Deze verhalen hielpen Jeroen en zijn familie het verlies verwerken en hen door deze donkere periode loodsen.

Bijna een jaar later zoekt Jeroen deze mensen op met één doel: het universele thema van rouw verkennen via een reeks gesprekken. Daarin zal hij niet zoeken naar oplossingen of remedies voor de pijn van het verlies, maar wel meevoelen met zijn gesprekspartners en zijn eigen pijn delen. Het programma is bovendien niet alleen een eerbetoon aan de mensen die er niet meer zijn, maar zit ook boordevol inzichten over rouw, verlies en het leven.

Inzichten

In de drie afleveringen van deze reeks zien we Jeroen Meus het parcours afleggen van zijn eerste jaar zonder zijn broer en de zoektocht naar nieuwe inzichten over rouw en verlies die Jeroen vindt bij zijn gesprekspartners. Het is een ode aan het leven, en de dood hoort daarbij. 

Bekijk ‘Dagen zonder broer’ op woensdag 25 januari om 20u45 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top