'Liefdestips aan Mezelf': de Vlaamse 'Euphoria'

Films | 'Euphoria' is een van meest gewaagde series van het moment, over tieners die volop op zoek zijn naar hun identiteit en gaandeweg experimenteren met seks, drugs en flitsende kledingstijlen. In de gloednieuwe Vlaamse reeks 'Liefdestips aan Mezelf' gaat het er gelijkaardig aantoe en dat kan je vanaf vandaag bekijken op GoPlay. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niets gaat boven een goed jongerendrama, dat is eerder al bewezen met reeksen als 'wtFOCK' en '2DEZIT'. Beide hadden veel succes en nu komt er ook een derde gelijkaardige serie in dat rijtje: 'Liefdestips aan Mezelf'. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sylvia Van Driessche, dat uitkwam in 2017. De auteur werkte zelf ook mee aan het scenario van de serie, die geregisseerd wordt Charlie Dewulf, die eerder al het komische 'Brak' voor VTM GO maakte.

Voor wie het boek nog niet gelezen heeft: 'Liefdestips aan Mezelf' is een kijkje in het dagboek van de Olivia, een tiener die die door haar moeilijke jeugd op vlak van liefde nog niet veel ervaring heeft. Na het plotse vertrek van haar moeder, moet Olivia tegen haar zin intrekken bij haar pa die zijn gezin kort na haar geboorte verliet. De enige die Olivia’s gedachten wat kan verzetten is Max, de jongen waar ze verliefd op is. Alleen heeft ze geen idee of hij hetzelfde voor haar voelt en hoe ze daar moet achter komen. In de hoop om antwoorden te krijgen op die vragen, start Olivia een online onderzoek waarbij ze liefdestips verzamelt en uitprobeert. Maar hierdoor wordt ze al snel vooral met zichzelf geconfronteerd.

Cast


In de hoofdrol als Olivia, zien we actrice en presentatrice Gloria Monserez. Haar beste vriendin Billie, die haar door dik en dun steunt, wordt gespeeld door ‘Lisa’-acteur Jean Janssens. Naast Gloria en Jean spelen onder anderen ook ‘2DEZIT’-actrice Maïmouna Badjie en ‘wtFOCK’-acteurs Nathan Naenen en Hanna Mensink mee in 'Liefdestips aan Mezelf'.
De rol voor Olivia's papa is weggelegd voor 'Nonkels'-acteur Jelle De Beule, die eveneens de echtgenoot is van schrijfster Sylvia Van Driessche. 

'Liefdestips aan Mezelf' is vanaf 29 januari te zien op GoPlay.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top