'Lockwood and Co.': een tienermysterie vol geesten

Films | Als er één ding is dat je kan zeggen van Netflix, dan is het dan het je nooit de kans geeft om je te vervelen. Zeker nu het buiten koud en grauw is, kan je wel wat extra kijkvoer gebruiken. 'Lockwood & Co.' is de nieuwste aanwinst op de streamingsite en Pickx vertelt je alles wat je wil weten over deze mysterieuze serie. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Netflix bewees het een tijdje geleden al met 'Wednesday': duistere young adult series zijn helemaal in. Als je fan bent van het genre kan je vanaf vandaag dus je hartje ophalen, want de streaminggigant laat 'Lockwood & Co.' op je los. Deze mysterieuze tienerreeks zit vol griezelige spoken, geheimen en wraak. 

'Lockwood & Co.' van Netflix is gebaseerd op de gelijknamige jeugdboekenreeks van Jonathan Stroud, die uitkwam tussen 2013 en 2017. De boeken werden naar het kleine scherm vertaald door regisseur Joe Cornish, die ook meewerkte aan het scenario van 'The Adventures of Tintin' (2011) en 'Ant-Man' (2015). De thrillerserie bestaat uit acht afleveringen, die je vanaf vandaag kan bekijken op Netflix. 

The Problem

'Lockwood & Co.' speelt zich af in een wereld die wordt overspoeld door 'The Problem', een wereldwijde crisis waarin geesten mensen kunnen doden door ze simpelweg aan te raken. De serie draait om de jonge paranormaal onderzoeker Anthony Lockwood (Cameron Chapman), die zijn eigen geestenjachtbureau in Londen runt en samen met zijn trouwe sidekick George Karim (Ali Hadji-Heshmati) vecht tegen 'The Problem'. Wanneer Lucy Carlyle, een tiener met paranormale krachten, zich bij het kleine bureau voegt, gaat het trio samenwerken. Maar er vallen hier en daar een paar lijken uit de kast en Lucy's kracht zou wel eens gevaarlijker kunnen zijn dan ze dachten...

In de hoofdrollen herken je Ruby Stokes, die Bridgertonzusje Francesca speelde in de gelijknamige serie, Morven Christie (T'he Bay'), Luke Treadaway ('Ordeal By Innocence') en 'Game of Thrones'-ster Ben Crompton.

Ontdek ‘Lockwood & Co.’ vanaf 27 januari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top