Diepmenselijke weekenden en tropische oorden in de tv-tips van deze week

Series | Of je nu wil wegdromen van een vakantie op een tropisch eiland, of op de voet wil volgen wie bekroond wordt als beste voetballer van het afgelopen jaar, het kan deze week allemaal op je beeldbuis. Dit zijn onze tv-tips van deze week.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: Risky Business

Een piepjonge Tom Cruise maakte met deze film zijn opwachting als een van de nieuwe leading men van Hollywood. Enkele jaren later zou hij die status met ‘Top Gun’ en ‘Cocktail’ ruimschoots bevestigen. Iedereen heeft wel al eens de beelden gezien van Cruise die, in de rol van Joel Goodsen, in zijn onderbroek in de woonkamer danst op de tonen van Bob Segers ‘Old Time Rock ’n Roll’. De scène toont hoe tiener Joel, wiens ouders net op vakantie vertrokken zijn, van zijn vrijheid wil profiteren.

Dat doet hij in ‘Risky Business’ door de escorte Lana (Rebecca De Mornay) in te huren, waarna het hek van de dam is. De film is een mix tussen tienerkomedie, drama, sociaal commentaar en tragisch liefdesverhaal. En hoewel de regisseur niet echt opgezet was met het eindresultaat, is deze film zeker het kijken waard.

Bekijk ‘Risky Business’ op maandag om 20u35 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Dinsdag: De Weekenden

Ook het nieuwe seizoen van ‘De Weekenden’ is zowat het meest diepmenselijke dat op de beeldbuis te vinden valt. Joris Hessels vroeg opnieuw aan acht onbekende Vlamingen om een jaar lang hun eigen leven te filmen. Allemaal stonden ze op het punt om het roer drastisch om te gooien en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Om de twee maanden komen de deelnemers – die elkaar van haar noch pluim kennen – samen in Yvoir, in de buurt van Dinant, om er te praten over de vooruitgang die ze boekten.

Centraal in het programma staat de steun die de weekenders aan elkaar hebben en de onverwachte vriendschappen die ontstaan. Het feit dat ze allemaal voor een uitdaging staan, zorgt ervoor dat ze kunnen leren van elkaar, en zich aan elkaar kunnen optrekken wanneer het moeilijk gaat. Die spontane banden die gevormd worden, zijn de kracht achter ‘De Weekenden’.

Bekijk ‘De Weekenden’ op dinsdag om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Woensdag: De Gouden Schoen 2022

Het is de week van de grote prijzen, want niet alleen worden donderdag de MIA’s uitgereikt, op woensdagavond weten we ook wie de Gouden Schoen 2022 wordt. De hamvraag: wie wordt bekroond als de beste speler van de Jupiler Pro League van vorig jaar? De topfavoriet is Simon Mignolet, de held van Club Brugge in de play-offs. Maar hij krijgt concurrentie van Teddy Teuma, Casper Nielsen, Hans Vanaken en Paul Onuachu, de winnaar van vorig jaar. Bij de vrouwen zijn Tessa Wullaert, Nicky Evrard en Sari Kees de topkandidaten.

Daarnaast worden ook de prijzen uitgereikt voor Doelman van het Jaar (waarvoor Mignolet opnieuw favoriet is), Belofte van het Jaar, Trainer van het Jaar, Beste Belg in het Buitenland en Doelpunt van het Jaar.

Bekijk ‘De Gouden Schoen 2022’ op woensdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Donderdag: The Beach

Niet de meest succesvolle rol voor Leonardo DiCaprio, die 26 was toen deze film in het jaar 2000 verscheen, maar wel eentje die het kijken waard is. Hij speelt de Amerikaanse toerist Richard, die in Thailand op zoek is naar avontuur. Samen met zijn nieuwe vrienden Etienne en Françoise hoort hij over een eiland dat erg paradijselijk zou zijn, maar waar nooit toeristen komen. Wanneer zij er aankomen, treffen ze er veel meer aan dan alleen maar een idyllisch strand.

Regisseur Danny Boyle (‘Trainspotting’, ‘Slumdog Millionaire’) koos het prachtige strand van Maya Bay, op het eiland Kho Phi Phi uit als locatie voor ‘The Beach’, maar achteraf gezien was dat niet zo’n goed idee. Het ecosysteem werd eerst vernield door de filmploeg en later door toeristen, tot de Thaise autoriteiten het strand in 2018 afsloten voor het publiek. Pas in 2022, nadat zwartpunthaaien zich er weer begonnen voort te planten, ging het strand weer in beperkte mate open.

Bekijk ‘The Beach’ op donderdag om 20u35 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Vrijdag: The White Lotus

The White Lotus’ is een van de grootste televisiesuccessen van de afgelopen jaren. Als je de topserie nog niet gezien hebt op Streamz, is die nu ook op Play4 te bekijken. Elke vrijdag zijn er twee afleveringen te zien van de serie van showrunner Mike White.

In het eerste seizoen volgen we enkele rijke toeristen in een exclusief resort in Hawaii. Een koppel is op huwelijksreis, het uiteenvallende gezin van een werkverslaafde moeder probeert de banden weer aan te halen en een vrouw wil de as van haar moeder uitstrooien, maar kan er maar geen afscheid van nemen. De verhaallijnen weven in elkaar en de puzzelstukjes vallen minutieus in elkaar. De kijker ziet de calamiteit van ver aankomen, de toeristen stevenen er onwetend recht op af.

Bekijk ‘The White Lotus’ op vrijdag om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top