Van ‘Notting Hill' tot 'The Undoing': Hugh Grants beste vertolkingen

Films | Hugh Grant speelt de hoofdrol in Guy Ritchie's nieuwste film, 'Operation Fortune: Ruse de guerre', die op 18 januari uitkwam. Pickx blikt terug op de beste vertolkingen van de Britse acteur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

William Thacker in ‘Notting Hill’ (1999)

William Thacker (Hugh Grant) woont in de charmante West-Londense wijk Notting Hill. De gescheiden dertiger leidt een rustig leventje, zijn tijd verdelend tussen zijn boekenwinkel en het huis dat hij deelt met zijn vriend Spike (Rhys Ifans). Wanneer Hollywoods beroemdste actrice Anna Scott (Julia Roberts) op een ochtend Williams boekenwinkel binnenwandelt, is hij zich er niet van bewust dat een groot avontuur voor hem is begonnen. Door een reeks onwaarschijnlijke toevalligheden ontmoeten William en Anna elkaar nog enkele keren en ze kunnen het verrassend goed met elkaar vinden. Als de ster hem enige tijd later terugbelt, kan William het nauwelijks geloven.

Notting Hill, geregisseerd door Roger Michell, wordt algemeen beschouwd als een van Hugh Grants beste romantische komedies en is een klassieker in het genre. Het personage van de sympathieke boekhandelaar die verliefd wordt op een beroemde Amerikaanse actrice heeft alles in zich om een zeer breed publiek aan te spreken.

Ontdek Notting Hill' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug..

Daniel Cleaver in ‘Bridget Jones’s Diary’

Bridget Jones (Renée Zellweger), een alleenstaande vrouw van in de dertig, heeft twee ambities in het leven: afvallen en de ware liefde vinden. Terwijl haar vrienden haar nutteloos en wanhopig advies blijven geven, valt Bridget voor haar baas, de charmante en sexy Daniel Cleaver (Hugh Grant). Haar moeder lijkt intussen vastbesloten om haar een relatie te zien beginnen met de walgelijke Mark Darcy (Colin Firth).

Bridget Jones's Diary', geregisseerd door Sharon Maguire, is een klassieke romantische komedie gebaseerd op de gelijknamige roman van Helen Fielding. Hugh Grant zet op briljante wijze een onuitstaanbare rokkenjager neer.

David, de Britse premier, in "Love Actually" (2003)

Liefde is overal, maar je weet nooit wanneer ze opduikt. In deze Britse ensemblefilm, die zich afspeelt net voor Kerstmis, worden de al of niet kruisende liefdesperikelen van een achttal koppels gevolgd. Voor de nieuwe Britse premier (Hugh Grant) maakt de liefde zich kenbaar in de vorm van een ravissante jonge medewerkster (Martine McCutcheon). Jamie (Colin Firth), een diepbedroefde schrijver die naar het zuiden van Frankrijk is gevlucht, wordt dan weer verliefd op zijn Portugese huishoudster. En Karen (Emma Thompson) is helemaal kapot van de liefde, want net op het moment dat ze haar saai huwelijk nieuw leven wil inblazen, verdenkt ze haar man Harry (Alan Rickman) ervan een verhouding met een jongere vrouw te hebben. Ook Mark (Andrew Lincoln) zit met een wrang liefdesgevoel. Juliet en Peter, Marks beste vriend, gaan trouwen. Maar Mark had graag iets anders willen zijn dan de getuige op de bruiloft van degene op wie hij overduidelijk verliefd is (Keira Knightley). De weduwnaar Daniel (Liam Neeson), zijn schoonzoon Sam (Thomas Brodie-Sangster) en de jonge vrouw Sarah (Laura Linney) worstelen eveneens met de liefde. Hoewel ze alle drie verliefd zijn, is die liefde voor hen net ook een bron van talloze complicaties.

Love Actually', geregisseerd door Richard Curtis, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een kerstklassieker. En als er één scène een cultfavoriet is geworden, dan is het wel die waarin de premier, gespeeld door Hugh Grant, zich dansend een weg baant door Downing Street 10.

 

Fletcher in 'The Gentlemen' (2019)

Wanneer de Londense drugsbaron Mickey Pearson (Matthew McConaughey) laat doorschemeren dat hij misschien met pensioen gaat, zet dat een keten van samenzweringen, duistere plannen, chantage en verraad in gang door degenen die zijn fortuin willen afpakken.

'The Gentlemen', geregisseerd door Guy Ritchie, is een knipoog naar 'Snatch(2000),  een van de vorige films van de regisseur. Hugh Grant speelt Fletcher, een even machiavellistische als grappige journalist en iemand die helemaal niet te vertrouwen is.

The Gentlemen' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus.

Jonathan Fraser in ‘The Undoing’ (2020)

Grace Fraser (Nicole Kidman), een succesvolle psychiater die op het punt staat haar eerste boek te publiceren, heeft een liefhebbende echtgenoot (Hugh Grant) en een zoon (Noah Jupe) die naar een prestigieuze school gaat. Maar de gewelddadige dood van een vrouw die ze pas heeft leren kennen, de mysterieuze verdwijning van haar man en de verschrikkelijke onthullingen over de man die ze dacht te kennen zetten haar leven op zijn kop.

The Undoing' is een zesdelig thrillerdrama in een regie van Susanne Bier en is een bewerking van Jean Hanff Korelitzs roman 'First Impressions'. Hugh Grant vertolkt op briljante wijze Jonathan Fraser, een man die een goede kerel lijkt, maar die misschien heel wat geheimen te verbergen heeft.

Lees ook:

'The Undoing': gedaan met de charmante leading man

Hartenbreker Hugh Grant wordt 60 jaar

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top