CAMILLE en Pommelien Thijs scoren op 'Het Gala van de Gouden K's'

Muziek | 'Het Gala van de Gouden K's' heeft zijn tiende editie achter de rug. Tijdens de Ketnet-awardshow konden de kijkers in een uitverkocht Paleis 12 en thuis ontdekken wie of wat in 2022 in media en showbizz het populairst was bij Vlaamse kinderen en dus een Gouden K verdiende. Pickx maakte een overzicht van de tien winnaars van deze editie!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tijdens het Gala werden awards uitgereikt in tien categorieën. Duizenden kinderen brachten in december hun stem uit via de Ketnet-app en Ketnet.be. De Gouden K voor 'Outfit van de avond' werd tijdens het Gala zelf gekozen. 

De Gouden K's werden uitgereikt door bekende namen als Natalia, Sven De Leijer, Jens Dendoncker, Aster Nzeyimana, Danira Boukhriss Terkessidis, Kawtar Ehlalouch, K3, Samson & Marie en tal van anderen. Popsensatie CAMILLE werd door de Ketnetters verkozen tot 'Artiest van het Jaar’. Metejoor, Goldband en Pommelien Thijs beten in het zand, al ging die laatste wel aan de haal met een andere award. Met haar lied ‘Ongewoon’ wist zij de award voor ‘Song van het Jaar’ in de wacht te slepen.

De twee waren uiteraard dolgelukkig met hun prijzen. "Ik vind het een hele eer. Ik wil graag mijn team bedanken, maar vooral mijn mama en papa. Zonder hen zou ik hier niet staan. En natuurlijk ook een heel grote dank aan mijn fans. Ik zie jullie graag en hoop jullie te zien tijdens mijn SOS-tour”, zei Camille. Pommelien was ook zeer trots. “Ik ben hier megagelukkig mee. Het laatste jaar was ongelooflijk en dat is ook aan de Ketnetters te danken. Iedereen bedankt om te stemmen en mee te zingen", klonk het.

Surprise van het jaar

'#LikeMe', de serie waardoor de twee bekend werden, kreeg een Gouden K voor ‘Ketnet-serie van het jaar’. Francisco Schuster, Yemi uit '#LikeMe', is verkozen tot ‘Acteur van het jaar’. 'The Masked Serie' viel duidelijk ook in de smaak, want het VTM-programma werd uitgeroepen tot 'Familieprogramma' van het jaar’. 'The Voice van Vlaanderen', 'De Mol' en 'Down The Road' vielen buiten de boot. Actualiteitsprogramma 'Karrewiet' is het 'Ketnet-programma van het jaar'.

Dan was er nog de nieuwe categorie: 'Suprise van het jaar'. Kunstschaatser Loena Hendrickx wist daar de Ketnetters te overtuigen. "Ik had dit echt niet verwacht, maar het is supermooi", bedankte ze iedereen. Er worden nog andere prijzen uitgedeeld. De 'YouTube-hit van het jaar' was voor Furtjuh & Gewoon Thomas, Steffi Merci is de 'TikTok-ster van het jaar' en de 'Outfit van de avond' (die kan je in het onderstaande Instagram-bericht terugvinden) was voor Isa Humblet ('Down the Road').

En het feest is nog niet gedaan! Speciaal voor deze tiende editie organiseert Ketnet een heuse afterparty op zondag 22 januari 2023 in Paleis 12. Pommelien Thijs, #LikeMe, Metejoor, de KetnetBand, Samson & Marie, GameKeepers, Nachtwacht en nog vele anderen zullen hun grootste hits ten gehore brengen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Ketnet van VRT (@ketnet_be)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top