Wist jij dit al over 'Breaking Bad'?

Series | In 2008 kwam het Amerikaanse HBO met een nieuwe serie op de proppen, genaamd ‘Breaking Bad’. Na een aarzelende start groeide de serie uit tot een waanzinnig succes en haalde het zelfs het ‘Guinness book of Records’ als “meest bekeken show aller tijden”. Pickx dook in de archieven en vond enkele opvallende weetjes over deze spannende televisieserie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Breaking Bad’ vertelt het verhaal van Walter White (Bryan Cranston), een Amerikaanse leerkracht chemie die op een middelbare school in Albuquerque lesgeeft. Walter krijgt op een dag te horen dat zijn vrouw zwanger is van een tweede kind. Maar hij blijkt ook longkanker te hebben. Omdat hij zijn gezin niet met een financiële kater wil achterlaten, en zijn eigen kankerbehandeling wil kunnen betalen, besluit White om in de wereld van de criminaliteit te stappen. Hij gebruikt zijn kennis in chemie om de drug crystal meth te fabriceren en te verkopen en blijkt daarin bijzonder succesvol te zijn. Walter krijgt tijdens zijn ondernemingen hulp van een oud-leerling, genaamd Jesse Pinkman (Aaron Paul).

Het eerste seizoen van ‘Breaking Bad’ werd gelauwerd door filmcritici maar was helaas geen kijkcijferkanon. Het duurde dan ook enkele jaren voordat de serie werd opgepikt door het grote publiek. Eenmaal dat was gebeurd, was er geen houden meer aan. ‘Breaking Bad’ groeide uit tot een gigantisch succes en wist uiteindelijk maar liefst zestien Emmy Awards, twee Golden Globe Awards en talloze andere prijzen te winnen.

Hoofdrolspeler Bryan Cranston won voor zijn vertolking van Walter White maar liefst zes Emmy Awards. Medespeler Aaron Paul won er drie. Cranston en Paul werden op de set van ‘Breaking Bad’ vergezeld door andere topacteurs waaronder Anna Gunn, Dean Norris en Bob Odenkirk. Die laatste kroop voor ‘Breaking Bad’ in de rol van Saul Goodman: een advocaat die het niet zo nauw nam met de letter van de wet. Het personage kreeg overigens zijn eigen bekroonde spin-offserie ‘Better Call Saul’. Deze serie is te zien op Netflix.

Verwijzingen naar 'Better Call Saul'

De gebeurtenissen in ‘Better Call Saul’ vinden plaats voor die van ‘Breaking Bad’ en dat komen we eigenlijk al te weten in de achtste aflevering van het tweede seizoen van ‘Breaking Bad’. In die aflevering zien we hoe Walter White en Jesse Pinkman advocaat Saul Goodman (Bob Odenkirk) ontvoeren en ondervragen. Saul praat tijdens deze ondervraging zijn mond voorbij en vraagt of de ontvoering iets te maken heeft met een zekere Ignacio en Nacho. Deze personages komen uitgebreid aan bod in ‘Better Call Saul’.

Ontdek ‘Better Call Saul' vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

De worp met de pizza

Ondanks het feit dat ‘Breaking Bad’ een vrij dramatische serie is, staken de makers er ook wat humor in. Neem bijvoorbeeld de pizza die Walter White op het dak van zijn eigen huis gooide nadat zijn vrouw Skyler (Anna Gunn) hem de deur had gewezen. Deze scène is bijzonder populair bij de fans en dat is niet in het minst omdat acteur Bryan Cranston slechts een enkele take nodig had om de pizza perfect op het dak te gooien. Het huis waar de serie is opgenomen, wordt sindsdien belaagd door fans die ook een gooi willen doen naar de perfecte pizza-worp.

Het personage Mike Ehrmantraut

In de dertiende aflevering van het tweede seizoen van ‘Breaking Bad’ maken we kennis met Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks). Ehrmantraut verschijnt ten tonele omdat hij Jesse een handje helpt bij het wissen van sporen op een crime scene. De bedenkers van ‘Breaking Bad’ hadden aanvankelijk het personage van Saul Goodman in gedachte om Jesse bij dit klusje te helpen, maar acteur Bob Odenkirk was helaas niet beschikbaar op de vastgelegde draaidagen. Ze verzonnen dan maar een nieuw personage, Mike Ehrmantraut, en die kweet zich uitstekend van zijn taak. De makers vonden Mike zo goed in het verhaal passen dat hij werd gekoppeld aan Saul Goodman en zelfs een vast personage werd in ‘Better Call Saul’.

De dood van Jane

Op het einde van het tweede seizoen van ‘Breaking Bad’ zien we hoe het vriendinnetje van Jesse Pinkman, Jane Margolis (Krysten Ritter), komt te overlijden. Jane neemt een overdosis drugs en stikt vervolgens in haar eigen braaksel. Walter White zag dit allemaal gebeuren en kon Jane helpen. Hij besloot dit echter niet te doen omdat hij dacht Jesse zo te kunnen weerhouden van hetzelfde lot. Na de opnames van deze schokkende scène barstte acteur Bryan Cranston naar verluidt in tranen uit. De scène was zo intens voor de man dat hij getroost moest worden door de cast en crew op de set van ‘Breaking Bad’.

De geplande dood van Jesse

Ondanks het feit dat Walter White en Jesse Pinkman danig verschillen, bleek het een ijzersterk duo te zijn waar de serie zich aan kon optrekken. Jesse zou op het einde van het eerste seizoen aanvankelijk vermoord worden door Tuco (Raymond Cruz), maar daar is het niet van gekomen omdat een schrijversstaking in Hollywood roet in het eten gooide. Het plot van het eerste seizoen moest na de productieproblemen worden aangepast en de bedenkers besloten om Jesse uiteindelijk niet te laten sterven. Dankzij deze beslissing kon het personage uitgroeien van een weerbarstige tiener tot een bijwijlen sympathieke jongeman.

Bekijk de vijf seizoen van 'Breaking Bad' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top