Meer dan Smos: de internationale rollen van Matteo Simoni

Films | Zaterdag is ‘The Racer’ te zien op VTM, een Iers-Vlaamse productie met Louis Talpe en Matteo Simoni in de hoofdrollen. Enigszins verrassend doet Simoni het in ‘The Racer’ niet in het Vlaams, maar in het Engels en Italiaans. Al is het lang niet de enige internationale productie waar de acteur uit Limburg in schittert. Pickx lijst enkele internationale rollen van Matteo Simoni op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Racer (2020)

In ‘The Racer’ schitteren Louis Talpe en Matteo Simoni als coureurs Dominique Chabol en Lupo ‘Tartare’ Marino tijdens de Tour De France in 1998. Dom Chabol is een domestique aan het einde van zijn carrière, bij zijn huidige ploeg rijdt hij in dienst van de arrogante Italiaanse sprinter Lupo Marino. Vlak voor de Tour krijgt Dom Chabol te horen dat zijn contract bij de ploeg niet verlengd wordt. 

De Tour van 1998 zal de geschiedenis ingaan als een van de meest gedopeerde rondes ooit, en ook Chabol en Marino zijn niet vies van een beetje EPO. Gevoed door frustratie en doping breekt Chabol alle wielerwetten en droomt hij van geel.


Cold Courage (2020)

In 2020 wist Simoni ook een rol te strikken in de Finse crimireeks ‘Cold Courage’, gebaseerd op de romans van Pekka Hiltunen. De serie werd opgenomen in Finland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en België. ‘Cold Courage’ gaat over twee vrouwen die elkaar vinden in Londen. Ze vinden elkaar bij de clandestiene groep ‘De Studio’, een groep die gerechtigheid zoekt voor mensen die boven de wet staan. Matteo Simoni speelt Rico, een homoseksuele IT’er. Hij speelt niet zomaar een bijrolletje, maar is zelfs in elke aflevering van het eerste seizoen te zien. 

Atlanta (2022)

Hoewel het hier maar over een kleine rol gaat, is de vertolking van Dirk in ‘Atlanta’ misschien wel de rol met het meeste internationaal aanzien van Simoni. ‘Atlanta’ is een Amerikaanse reeks van acteur Donald Glover, als zanger bekend onder de naam Childish Gambino. De serie gaat over Earnest Marks (Donald Glover) die na zijn mislukte studies het probeert te maken in de muziekscène van Atlanta. 

In het derde seizoen gaat Marks op Europese tournee. Enter Dirk, a.k.a. Matteo Simoni als Nederlandse stagemanager. Al is het maar voor twee scènes, het is toch een hele eer om in een grote Amerikaanse productie als ‘Atlanta’ te kunnen spelen. Simoni was zelf ook verrast dat hij de rol kreeg. “Bij de audities dacht ik: ‘Dit ga ik nooit hebben.’ Toen ze terugbelden om te zeggen dat ik de rol kreeg, was ik dan ook echt heel vereerd. Ik had dan ook gezonde stress voor die ene draaidag” aldus Simoni aan HLN. Matteo Simoni vertelde ook dat hij even met Donald Glover heeft kunnen praten op de set. 

Faithfully Yours (2022)

Ook bij onze Noorderburen is Simoni populair. In 2022 deed hij mee aan de thriller ‘Faithfully Yours’ van de producent van Loft met onder meer Bracha van Doesburgh en Elise Schaap (bekend van ‘Undercover’). Het verhaal gaat over hartsvriendinnen Bodil en Isabel die al eens naar Oostende afzakken om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur van het leven en om vreemd te gaan met een zeker Michael Samuels, gespeeld door Matteo Simoni.

Hun dubbelleven dreigt ontmaskerd te worden wanneer één van de vriendinnen vermist raakt en de echtgenoten van het duo op zoek gaan naar de waarheid. 

Bekijk 'The Racer' met Matteo Simoni en Louis Talpe deze zaterdag om 20u30 op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top