Dit zijn de beste rollen van actrice Diane Morgan

Series | Fans van Ricky Gervais’ ‘After Life’ weten het al langer: de Britse actrice Diane Morgan is een kei in haar vak. Morgan tilde de serie dankzij haar komische acteerprestaties naar een hoger niveau en maakte ook indruk in de onderstaande producties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Philomena Cunk

De Britse actrice Diane Morgan raakte bij het grote (Britse) publiek bekend als Philomena Cunk: een ietwat onozele (en fictieve) nieuwsreporter. Het personage was voor het eerst te zien tijdens ‘Weekly Wipe’, een show van de Britse schrijver Charlie Brookers die van 2013 tot en met 2015 liep op de BBC. De makers van dat programma zagen dat Philomena Cunk goed scoorde bij het kijkerspubliek en maakten vervolgens verschillende satirische documentaires met het personage. Zo is er bijvoorbeeld ‘Cunk on Earth’ dat binnenkort ook te zien zal zijn op Netflix. In deze documentairereeks neemt Philomena Cunk ons mee doorheen de verschillende fases van de menselijke geschiedenis en stelt ze op haar geheel eigen wijze prangende vragen aan wetenschappers over de geschiedenis van planeet aarde.

Ontdek ‘Cunk on Earth’ vanaf 31 januari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

After Life

In deze uiterst succesvolle reeks van de Britse comedian Ricky Gervais speelt Diane Morgan de rol van Kath. Kath is een medewerker van de Tambury Gazette en is naarstig op zoek naar wat liefde in haar leven. Kath lijkt op het eerste zicht niet de meest snuggere medewerkster van het bedrijf te zijn, maar maakt dat helemaal goed met haar warme hart.

Morgan is overigens een hele grote fan van de serie, én van bedenker Ricky Gervais. “Het is enorm fijn werken met Ricky”, klonk het dan ook in een interview. "Hij werkt heel snel en stuurt tijdens het schrijfproces delen van het script door. Hij kan je in enkele seconden tijd van een lachbui, naar een huilbui brengen. Dat is straf!", aldus de actrice.

Ontdek ‘After Life’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Lees ook:
‘After Life' keert terug voor een derde seizoen: een terugblik op de beste momenten van de serie

Motherland

In deze Britse serie volgen we een aantal moeders die allen op hun eigen manier om proberen te gaan met de perikelen rondom het moederschap. Actrice Diane Morgan kroop voor deze serie in de huid van Liz, een chaotische, nogal uitgesproken moeder die niet populair is bij de rest van de mama’s. Liz vindt overigens dat kinderen zich moeten uitdrukken op welke manier dan ook. De serie bevat heel wat grappige scènes en won in 2022 een BAFTA voor beste komedie.

Mandy

In 2019 kwam Diane Morgan voor het eerst met haar eigen serie op de proppen waarin ze zelf ook een hoofdrol speelt. In ‘Mandy’ zien we hoe het gelijknamige personage haar oog heeft laten vallen op een sofa en deze absoluut in haar bezit wil hebben. Mandy onderneemt allerlei snuggere en minder snuggere plannetjes om genoeg geld bij elkaar te sprokkelen en komt daarbij in allerlei komische situaties terecht. Tot nu toe zijn er twee seizoenen van ‘Mandy’ ingeblikt en er zou een derde seizoen in de maak zijn. De serie is momenteel nog niet te bekijken in België, maar daar komt hopelijk snel verandering in!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top