De vijf strafste rollen van actrice Aubrey Plaza

Films | De Amerikaanse actrice Aubrey Plaza maakt dit jaar deel uit van de cast van ‘The White Lotus’ en dat stemt heel wat van haar fans gelukkig. Plaza is een graag geziene gast in Hollywood want de 38-jarige actrice maakte al heel wat indruk met haar vertolkingen in ‘Park and Recreation’ en ‘Emily the Criminal’. Maar dat zijn lang niet de enige projecten waarin Plaza al heeft geschitterd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The White Lotus - S2

In 2021 kwam de Amerikaanse schrijver en regisseur Mike White met een gloednieuwe komische dramareeks op de proppen, genaamd ‘The White Lotus’. In het eerste seizoen van deze HBO-serie kregen we een blik achter de schermen van een fictief Hawaiiaans luxehotel te zien en keken we voorbij de façades van de hotelgasten terwijl er ook een moord opgelost moest worden… ‘The White Lotus’ maakte heel wat indruk en won vorig jaar zelfs een Emmy Award voor beste miniserie.

In het tweede seizoen van deze serie nemen de makers ons opnieuw mee naar een luxehotel, maar deze keer bevindt dat hotel zich in het Italiaanse Sicilië waar opnieuw een moord heeft plaatsgevonden. De Amerikaanse actrice Jennifer Coolidge speelt, net als in het eerste seizoen, de rol van Tanya en wordt bijgestaan door een internationale topcast. Zo speelt onder anderen Aubrey Plaza het personage Harper Spiller: de scherpzinnige echtgenote van een jonge ondernemer die goed aan het boeren is.

Ontdek 'The White Lotus' nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Lees ook:
‘The White Lotus’: de populairste fantheorieën over het klapstuk van seizoen 2

Parks and Recreation

In deze Amerikaanse komische serie volgen we het wel een wee van de personeelsleden van de plantsoenendienst van het fictief Amerikaans stadje Pawnee. Aubrey Plaza kroop voor deze serie in de rol van het personage April Ludgate en werd door de casting director vooraf bestempeld als "het vreemdste meisje dat hij ooit in zijn leven ontmoet had". Blijkbaar volstond dat om Plaza de rol te geven van April Ludgate waarna ze jarenlang lang de pannen van het dak heeft gespeeld. Dankzij haar rol in ‘Parks and Recreation’ werd Plaza een bekend schermgezicht in de Verenigde Staten en ver daarbuiten.

Child's Play

In deze reboot van de allereerste ‘Chucky’-film uit 1988 zien we hoe het 13-jarige jongetje Andy Barclay een speelgoedpop krijgt van zijn moeder Karen Barclay. De pop draait op artificiële intelligentie, maar daar werd aan geknoeid… De pop kent hierdoor geen grenzen en schuwt ook geen geweld. Andy ontdekt dit samen met enkele vriendjes uit de buurt en probeert de pop vervolgens te slim af te zijn. Aubrey Plaza speelde in deze film de rol van Andy’s moeder en toonde met ‘Child's Play’ aan dat ze ook serieuze rollen aankan.

Emily the Criminal

In deze thriller uit 2022 zien we hoe Aubrey Plaza de rol speelt van Emily, een jonge Amerikaanse vrouw die diep in de schulden zit en niet makkelijk aan een job raakt omdat ze een crimineel verleden heeft. Ze raakt verzeild in de wereld van de criminaliteit en raakt daarin verliefd op haar handlanger Youcef (Theo Rossi), en op het snelle geldgewin

'Emily the Criminal’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus


Happiest Season

In deze film van regisseur Clea DuVall zien we hoe de jonge vrouw Harper (Mackenzie Davis) haar vriendin Abby (Kristen Stewart) meeneemt op bezoek naar haar ouders. Abby had plannen om Harper daar ten huwelijk te vragen, maar ontdekt dan dat de conservatieve ouders van Harper niet eens weten dat ze een lesbisch koppel vormen… Aubrey Plaza speelt in deze film de rol van de ex-vriendin van Abby en maakt in zowat elke scène een onvergetelijke indruk.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top