Dorianne Aussems en Hakim Chatar nestelen zich in de sofa bij 'Saartje'

Series | Voor de laatste aflevering van 'Saartje' heeft Saartje Vandendriessche na Cathérine Vandoorne opnieuw een ferme radiomadam uitgenodigd. MNM-stem Dorianne Aussems mag zich nestelen in de sofa van onze gastvrouw, samen met Studio Brussel-dj Hakim Chatar. Pickx blikt elke week vooruit op de gasten, hun gelijkenissen en verschillen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Saartje en Dorianne Aussems "go way back", zoals dat heet. De radiomaakster staat al lang in de telefoonlijst van Saartje omdat ze vroeger nog heeft gebabysit op haar kindje. "Je was een van de favoriete babysits van mijn dochter", klinkt het. Sindsdien heeft Dorianne niet stilgezeten, want na enkele opdrachten bij Antwerpen FM en Q-Music is ze sinds 2018 de vaste presentator van 'Generation M'. In 2021 maakte ze ook een uitstapje naar de sportwereld met het praatprogramma 'Van hier tot in Tokio' - het is duidelijk dat er een veelzijdig mediatalent te gast is.

De tweede gast is collega en dj Hakim Chatar. Saartje leerde hem kennen tijdens zijn deelname aan 'De Slimste Mens' in 2018. Hij groeide uit tot vaste huisdj van Studio Brussel en maakt met zijn broer Faisal het mooie weer op talloze grote muziekfestivals zoals Pukkelpop en Tomorrowland. Voorts heeft hij een managementbureau voor hiphopartiesten en schrijft hij aan een mockumentary. Sinds kort is hij ook gastdj op andere radiozenders. Het is even geleden sinds Saartje hem zag, dus gaat het eerste gespreksonderwerp tussen de twee onvermijdelijk over de geboorte van Hakims zoontje Idris. "Het is heel intens, maar wel heel leuk. Ik leer elke dag bij", klinkt het bij Chatar.

Groepsgevoel 

Zowel Dorianne Aussems als Hakim Chatar zijn mensen die actief doen aan community building, oftewel gemeenschapsvorming. Voor Hakim betekent dat dat hij jonge hiphoptalenten actief steunt en hen helpt om het te maken in deze scene. Zo zorgt hij ervoor dat opkomende talenten niet gratis hoeven te spelen op festivals maar op een behoorlijke manier worden betaald. Hakim houdt zich sinds een tijd ook bezig met de modieuze kant van hiphop, zo uit hij zich als een sneakerfan. Dorianne geeft op haar beurt toe dat ze zich strikt genomen niet aan één community gebonden voelt, maar dat ze door haar radioprogramma actief een gemeenschap probeert te bouwen waar je op een open manier met elkaar in discussie kan gaan.

Beide gasten zijn ook een rolmodel voor hun respectievelijke community. Hakim zet zich actief in voor diversiteit waar hij werkt. Zo vertelt hij een anekdote over een hiphopfestival waar geen enkele medewerker van kleur actief was. "Gelukkig zagen de organisatoren snel in dat er een probleem was", aldus de dj. Ook Dorianne is een rolmodel geworden, al heeft ze dat naar eigen zeggen nooit echt gewild. "Het feit dat je voor iemand anders iets kan betekenen, is fantastisch. Dat doet gewoon heel veel in het leven", verklaart ze.

De nieuwe aflevering van 'Saartje' wordt op 19 januari op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top