Camille: van Ketnet-ster tot kleurrijk jeugdidool

Muziek | “Het was een zot jaar”, zegt Camille over 2022 in ‘Camille, Welkom in mijn leven’, haar vlog op VTM. Het bewijs: Camille Dhont behoorde tot de populairste Google-zoektermen van 2022 in België. En 2023 kan alvast met een knaller ingezet worden, want de 21-jarige popartieste is genomineerd voor vier MIA’s.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2019 was Camille Dhont voor het eerst te zien in de Ketnet-serie ‘#LikeMe’, waarin ze het personage Camille Van Beem speelde. Op 7 april van dat jaar gaf ze met de rest van de #LikeMe-cast twee concerten in de Lotto Arena in Antwerpen, gevolgd door de concerttournee #LikeMe in diverse Vlaamse steden en gemeenten. Sindsdien ging het crescendo voor het fonkelende popidool.

Zo nam ze vorig jaar deel aan het razend populair ‘The Masked Singer’ op VTM. Pas in de zesde aflevering vond de jury een eerste spoor. Camille was trouwens ook al gevraagd voor het eerste seizoen, maar dat paste niet in haar drukke agenda.

In april trad ze met de cast van dat populaire Ketnet-programma op in het Sportpaleis. Op datzelfde moment is ook de achtste reeks van ‘Liefde Voor Muziek’ gestart op VTM. Met, jawel, Camille. Ze scoort met ‘Lift u up/Hou vol’, haar bewerking van een klassieker van 2 Fabiola, en met ‘Beter zo’, een vertaling van ‘Better Now’ van de Nederlandse Davina Michelle.

Vocale virtuositeit

De zomer bracht honderd optredens, een kledinglijn bij JBC en de voorbereiding van haar hoogste hoogtepunt van 2022: vijf uitverkochte shows in de Lotto Arena – waarvoor ze inspiratie vond bij Barbie. Naar aanleiding van haar concertreeks werd er een tweedelige documentaire gemaakt over Camille, waarin ze al haar werk voor en achter de schermen liet zien voor de shows.

“Ze combineert de vocale virtuositeit van Ariana Grande met de zelfrelativerende kitsch van Kylie Minogue, en ze doet dat in het Nederlands”, geeft De Standaard als verklaring voor die grote bijval. 

Tussendoor was ze STIP IT-ambassadrice samen met drie andere gezichten in de Week Tegen Pesten. Ze bracht met het zelfgeschreven ‘Diamant’ – van haar tweede album – haar tweede solo-single uit als campagnelied tegen pesten.

Camille is op haar 21ste genomineerd in vier MIA-categorieën: ‘Nederlandstalig’, ‘Solo vrouw’, ‘Pop’ en ‘Live act’. Zelden was een vrouwelijke popartiest in België zo populair en alomtegenwoordig als Camille. Vorig jaar bleef ze nog met lege handen achter op de MIA’s – de MIA voor Doorbraak zag ze weggekaapt door Metejoor. Dit jaar zou ze haar boerenjaar naar alle verwachting wél moeten kunnen verzilveren met minstens één MIA.

Volg de uitreiking van de MIA's op 26 januari live op Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top