Joris Hessels volgt opnieuw het leven van acht bijzondere mensen in ‘De Weekenden’

Films | Voor de derde keer volgt Joris Hessels het reilen en zeilen in het leven van acht verschillende Vlamingen. Bouchra, Cis, Magali, Thomas, Marijke, Dana, Christoph en Musti zetten zich schrap voor een bijzonder jaar. Sommigen omdat ze hun leven zelf willen omgooien, anderen omdat het niet anders kan. ‘De Weekenden’ kan je vanaf dinsdag 17 januari bekijken op Canvas.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aan de hand van een kleine camera brengen de acht deelnemers hun eigen leven in beeld. Bovendien nodigt Joris Hessels hen elke twee maanden uit om een weekend lang naar elkaars verhalen te luisteren. Wat begint als een groep van acht onbekenden, leidt tot een hechte vriendengroep. De groep steunt en inspireert elkaar, maar centraal staat hun hechte band en de vriendschap die daaruit vloeit. 

Voor het eerst trekt Joris met zijn weekenders over de taalgrens: naar het dorpje Yvoir, in de buurt van Dinant. Op het einde van een lange en avontuurlijke holle weg bevindt zich La ferme de L’airbois. In het midden van de natuur, bovenop een heuvel en met prachtig zicht op de vallei, bloemrijke grasweiden en bossen.

De deelnemers

Bouchra, Cis, Magali, Thomas, Marijke, Dana, Christoph en Musti, dat zijn de deelnemers van het derde seizoen van ‘De Weekenden’. Bouchra heeft een eigen truckwash in de haven van Antwerpen. Haar eerste bedrijf ging echter failliet, maar nu wil ze zich herpakken. Ze wil uitgroeien tot een echte CEO met een tweede vestiging. Cis is met zijn 23 lentes de jongste van de bende. Toch is ook hij een carrièrejager. Hij werkt als model en tuinaannemer, maar wil ook de begrafenisonderneming van zijn ouders overnemen. Marijke is dan weer lang niet bezig met haar werk. Na de verwoestende overstromingen in Wallonië verloor ze haar huis en levenswerk in Durbuy. Op haar 65ste moet ze noodgedwongen een nieuwe plek zoeken om thuis te kunnen komen.

Ook bij Christoph verliep het leven allesbehalve eenvoudig. Hij verloor beide benen en een rechteronderarm door een ongeval. Hij wil de draad van zijn gezinsleven oppakken maar droomt er ook van om opnieuw aan de slag te gaan als kapper. Thomas droomt van kinderen, maar dat blijkt om medische redenen moeilijk te verlopen. Hij en zijn vriendin Kim gaan nu voor spermadonatie en hopen hun eerste kindje te verwelkomen. 

Musti heeft vzw Homie opgericht. Daarmee wil hij Limburgse dak- en thuisloze jongeren helpen. Musti weet waarover hij spreekt, want op zijn vijftiende werd hij zelf dakloos. Zijn werk en leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar hij voelt hoe dit zijn grens bereikt.

Dana staat voor een belangrijk jaar, want ze wil dit jaar haar leven omgooien. Ze wil meer dan werken en zorgen voor haar hondje. Dit jaar wil ze zich openstellen voor een nieuwe liefde en haar sociaal leven opkrikken. Magali staat voor een nieuwe start en zoekt een eigen appartement nadat ze een verslaving aan pijnmedicatie, drugs en alcohol achter zich liet. Ze wil opnieuw contact met haar familie en haar liefde voor paarden opnieuw opnemen.

Bekijk ‘De Weekenden’ vanaf dinsdag 17 januari om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. De reeks is ook integraal te bekijken op VRT MAX.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top