Zal Maarten Vandevoordt vroeger dan voorzien naar RB Leipzig moeten vertrekken?

Sport | Net als Bayern München kampt RP Leipzig met een keepersprobleem. Maar in tegenstelling tot de Beierse club heeft Leipzig wel zicht op een oplossing... uit België.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds begin oktober kon RB Leipzig geen beroep meer doen op Peter Gulacsi. De doelman en aanvoerder van het team liep een gescheurde voorste kruisband van de rechterknie op, waardoor het einde van het seizoen voor hem al twijfelachtig was. Later kreeg de Hongaarse doelman een tweede tegenslag te verwerken nadat hij last kreeg van een bacteriële infectie aan zijn knie en een tweede keer geopereerd moest worden.

Door deze zware blessure zit Leipzig met een flink keepersprobleem. Bovendien ziet het er niet naar uit dat Janis Blaswich lang de honneurs kan waarnemen. Nu het bijna een zekerheid is dat Gulacsi pas volgend seizoen weer in het doel staat, is Leipzig vragende partij voor een capabele vervanger. En die vervanger hebben ze toevallig klaarstaan: Maarten Vandevoordt.

Contract

Hoewel ze hem een contract hebben laten tekenen in april 2022, blijft Maarten Vandevoordt tot juni 2024 aan Genk uitgeleend. De Belgische doelman zou dus in theorie nog anderhalf jaar in Limburg moeten spelen, maar de lange onbeschikbaarheid van Gulacsi zou die situatie wel eens kunnen veranderen. Het zou kunnen dat de Duitse club zich genoodzaakt ziet om de komst van de Limburger te vervroegen.

Max Eberl, de sportief directeur van RB Leipzig, heeft onlangs gesproken over een clausule die in het transferakkoord met Genk staat. "De clubs waren destijds overeengekomen dat hij al in 2023 kon komen", zei hij tijdens een interview tijdens de winterstage van de Duitse club. Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat Leipzig deze clausule nu al activeert, zou het met het oog op volgende zomer wel het geval kunnen zijn. "We moet kijken hoe de keeperssituatie evolueert voor ons", voegde Eberl eraan toe.

Kampioenschap

Ondertussen hervat Leipzig komend weekend in de Bundesliga met een wedstrijd tegen Bayern München. De Zuid-Duitse club heeft nog steeds niet het zeldzame talent gevonden om Manuel Neuer te vervangen, die tot het einde van het seizoen uitgeschakeld is vanwege een gebroken been tijdens zijn skivakantie. Het is daarom normaal gesproken Sven Ulreich die plaats zal nemen in de Beierse kooien.

De wedstrijd speelt zich af op het scherpst van de snee, want Bayern staat aan de top van de rangschikking in het Duitse kampioenschap terwijl RB Leipzig de derde plaats bekleedt. De confrontatie tussen de twee wordt heel belangrijk met het oog op de strijd om de titel. Met 6 punten achterstand zal Leipzig zich het vuur uit de voetbalsloffen moeten lopen om de zege te halen, ook al hebben we nog niet de helft van de competitie bereikt. Voor Bayern daarentegen is deze wedstrijd een kans om het moreel van hun tegenstander een flinke klap te geven.

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Dit is het uitzendschema van de Bundesliga-wedstrijden op Eleven Sports:

Vrijdag 20 januari
  • RB Leipzig - Bayern München: om 20u30 op Eleven Sports 1
Zondag 22 januari
 
Lees nog meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top