Recordaantal nominaties voor 'Everything Everywhere All At Once' op de Critics Choice Awards

Series | Aanstaande zondag 15 januari vindt in Los Angeles de uitreiking van de Critics Choice Awards plaats. 'Everything Everywhere All At Once' en 'The Fabelmans' zijn de twee meest genomineerde films, met respectievelijk 14 en 11 nominaties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De ceremonie wordt georganiseerd door de Critics Choice Association (CCA), een groep critici van de audiovisuele pers. Elk jaar kiezen ze de beste films en televisieproducties door de 'Critics Choice Awards' uit te reiken. Hoewel deze prijzen niet zo prestigieus zijn als de Golden Globes, worden de resultaten met veel aandacht bekeken, omdat genomineerde en gelauwerde producties vaak succes oogsten op de Oscars. Dit jaar is stand-upcomédienne en The Practice-actrice Chelsea Handler de gastvrouw van dienst.

De film 'Everything Everywhere All At Once' steekt met kop en schouders boven alle andere kanshebbers uit met 14 nominaties, waaronder Beste Actrice voor Michelle Yeoh. De nieuwste film van Steven Spielberg, 'The Fabelmans', een ware ode aan de cinema van zijn jeugd, is maar liefst 11 keer genomineerd. Ten slotte is 'The Banshees of Inisherin' ook een sterke kanshebber voor Beste Film, evenals Colin Farrell voor Beste Acteur, aangezien hij net de Golden Globe in de wacht sleepte.

Qua verrassingen sleepte de indiefilm 'Aftersun' van Charlotte Wells drie nominaties in de wacht, waaronder Beste Acteur voor Paul Mescal ('Normal People') en Beste Jonge Actrice voor Frankie Corio. De film vertelt de vakantieherinneringen van een klein meisje met haar vader, voordat het lot hen scheidt. Een andere opvallende naam bij de genomineerden is Brendan Fraser, hij maakt zijn comeback met een nominatie voor beste acteur in 'The Whale'. Tot slot verzamelde ook de film 'Women Talking' zes nominaties in de hoofdcategorieën. Deze film van Sarah Polley, een bewerking van de roman van Miriam Toews, vertelt het verhaal van een gemeenschap van geïsoleerde religieuze vrouwen die ernaar streven hun leven met hun geloof te verzoenen. De cast bestaat onder meer uit Rooney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley en Frances McDormand.

Bij de televisieproducties is het eerste seizoen van ABC's comedyserie 'Abbott Elementary' een grote slokop met zes nominaties. Het laatste seizoen van AMC's hitserie 'Better Call Saul' werd vijf keer genomineerd.

Tijdens de ceremonie worden ook enkele ereprijzen uitgereikt. Michelle Pfeiffer mag aan Jeff Bridges de Lifetime Achievement Award uitreiken, Kate Hudson mag op haar beurt de SeeHer Award  overhandigen aan Janelle Monáe.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top