De beste hits van Britney Spears

Muziek | Als mensen zijn we eerder geneigd om weg te blijven van alles wat giftig is, maar twintig jaar geleden is daar verandering in gekomen. In 2003 bracht de Princess of Pop namelijk het iconische 'Toxic' uit, een single op het album 'In the Zone'. Dit zijn, samen met 'Toxic', de vijf beste nummers van Britney Spears.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toxic (2003)

'Toxic' kwam er net niet zo lang nadat Britney uit elkaar ging met haar wereldberoemde vriendje Justin Timberlake. Haar muziek deed het ineens een pak minder goed, maar deze single zorgde voor de heropleving van de Princess of Pop. Het nummer is te vinden op haar album 'In the Zone' en koppelt Bollywood-achtige drama aan 'James Bond'. In de videoclip is ze dan ook te zien als spionne aan boord van een vliegtuig. Het liedje gaat over Britney die in de ban raakt van een gevaarlijke man, waar ze niet zonder kan. De single piekte op nummer 9 in de Hot 100 en het was het nummer dat Britneys op de kaart zette als volwassen popster. 


... Baby One More Time (1998)

Op de drempel van het nieuwe millennium bracht Britney Spears '...Baby One More Time' uit. Daarmee bewees ze dat een meisje uit het landelijke Louisiana in één videoclip evenveel stergehalte kon uitstralen als alle boyband die op dat moment zo geliefd waren. Het liedje lanceerde de zangeres niet alleen als popster, maar vormt tot de dag van vandaag nog steeds een grote inspiratie voor verkleedkostuums. En dat allemaal dankzij het beroemde leerlingenpakje dat Spears draagt in de clip. De single belichaamt de middelbare schoolervaring: een nostalgische, korte levensperiode waarin de grootste zorg was of de persoon op wie je verliefd was je leuk vond.

 

Gimme More (2007)

Zij die het zich nog herinneren, weten dat 2007 niet het beste jaar was voor de popzangeres. Maar los van haar dramatische privéleven bracht ze wel deze hit uit, die vandaag nog steeds grijsgedraaid wordt in discotheken. 'Gimme More' is een stevig electropopnummer dat op haar vijfde studioalbum 'Blackout' te vinden is. Het is het nummer waarmee Britney voor eens en altijd afscheid neemt van haar imago van kindvriendelijke artieste. Of, in andere woorden: "It's Britney, Bitch!"


I'm a Slave 4 U (2001)

De MTV Video Music Awards van 2001 waren de ideale introductie voor deze verleidelijke single en de act was één om nooit te vergeten. Britney kwam namelijk het podium op met een gele Birmese python om haar schouders gewikkeld. Het loonde meer dan de moeite: het nummer werd een van de beste die ze ooit had uitgebracht. Ook al bereikte het gek genoeg maar nummer 27 in de Hot 100


Stronger (2000)

In 2000 liet Britney luidkeels aan de wereld weten dat ze sterker is dan je denkt, met het nummer 'Stronger'. De hit maakt deel uit van haar tweede album 'Oops!... I Did It Again'. Pittige zinnen als "I'm not your property as from today" en "you might think that I can't take it, but you're wrong" krijgen ondertussen een heel andere betekenis nu Britney niet meer onder het financieel gezag van haar vader moet leven. Het nummer was toen al iconisch en nu dus nog des te meer!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top