Dit zijn de favorieten tussen de genomineerden voor de Golden Globes

Films | Vannacht is het weer zover, dan worden de Golden Globes uitgereikt. Om 02u 's nachts komen we te weten wie een award in de wacht sleept op een van de grootste ceremonies in de Amerikaanse filmwereld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

2022 was rijk aan film- en televisieproducties. Denk bijvoorbeeld aan 'Avatar: The Way of Water', 'Elvis', 'Triangle of Sadness', Guillermo del Toro's 'Pinocchio' en 'Top Gun: Maverick'. Ook op het kleine scherm werd de kijker verwend met een paar uitmuntende series zoals 'Wednesday', 'House of the Dragon' en 'Ozark'. Pickx neemt een kijkje tussen alle genomineerden voor vannacht en haalt er de topfavorieten uit. 

De films

Tijdens de ceremonie komen een heleboel verschillende genres aan bod die elk met een prijs beloond worden. Eén daarvan is beste drama, waarvoor 'Avatar: The Way of Water' is genomineerd. Maar hij moet het opnemen tegen een andere topfilm uit 2022: 'Elvis'. In de categorie voor beste drama geeft Pickx de voorkeur aan die laatste, ook al zal de blockbuster van James Cameron zonder twijfel met minstens één beeldje naar huis gaan. De tweede 'Avatar' maakt namelijk grote kans in de categorie voor beste regisseur.

In een ander register weegt Guillermo del Toro's versie van 'Pinocchio' zwaar in de categorieën beste animatiefilm en beste muziek. De nieuwe versie van het klassieke sprookje mag bijna zeker zijn van een prijs vannacht. 

De series

Wat series betreft, is er nog wat twijfel over welke serie gaat lopen met het beeldje voor beste komedie. 'Wednesday' mocht dan wel een gigantisch succes zijn, toch denken wij dat de concurrentie te groot is. Opboksen tegen series als 'The Bear', 'Abbott Elementary' en 'Hacks' is niet niks. 'The Crown', 'House of the Dragon', 'Ozark', 'Better Call Saul' en 'Severance' strijden dan weer om de prestigieuze prijs voor beste serie.

De acteurs

Ten slotte is het moeilijk te voorspellen welke persoonlijke prijzen zullen worden toegekend aan acteurs, actrices en regisseurs. Maar waar we wel zeker van kunnen zijn is dat Cate Blanchett, Hugh Jackman, Margot Robbie, Emma Thompson, Daniel Craig, Adam Driver en Brad Pitt van de partij zullen zijn. Een geweldige groep mensen om film en televisie te vieren!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top