'Gladiator': ruim 20 jaar later lijkt de vervolgfilm er dan toch te komen

Films | In 2000 zag de film ‘Gladiator’ het levenslicht. Het gonsde al een aantal jaren van de geruchten over een tweede film en die is nu ook daadwerkelijk in aantocht. Regisseur Ridley Scott start in mei mogelijk al met de opnames. Wat geraakte ondertussen al bekend? Pickx vertelt je er meer over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Gladiator' was ruim 20 jaar geleden een enorm succes. Na de moord op zijn vader en keizer Marcus Aurelius wordt Commodus (Joaquin Phoenix) de nieuwe keizer van Rome. Maar hij moet zich ontdoen van generaal Maximus (Russell Crowe), de voormalige vertrouweling van zijn vader. Commodus beveelt de executie van Maximus en zijn familie, maar hij weet te ontsnappen. Maximus wordt teruggevonden door een handelaar in gladiatoren. De ex-generaal belooft er alles aan te doen om wraak te nemen op Commodus.

De film met het epische slotgevecht in het Colosseum werd genomineerd voor elf Oscars en won er uiteindelijk vijf, waaronder die voor Beste Film en Beste Acteur (Russel Crowe). Joaquin Phoenix werd genomineerd voor de Beste Mannelijke Bijrol, maar greep naast het beeldje.

Paul Mescat

Er gingen al vele jaren geruchten de ronde over een vervolg, maar vorig jaar kwam alles in een stroomversnelling. Scott vertelde dat het scenario al werd geschreven en dat hij er meer tijd aan zou kunnen besteden wanneer zijn biopic ‘Napoleon Bonaparte’ met Joaquin Phoenix in de hoofdrol was voltooid. Volgens de website 'World of Reel' bevindt de film 'Gladiator 2' zich in de preproductiefase en wordt er al volop gescout naar filmlocaties in onder meer Marokko. Er zouden zelfs al opnames gepland staan in de studio’s van Ouarzazate.

Ondertussen geraakte ook al een naam van een acteur bekend die wellicht zal opdraven in de film. Acteur Paul Mescal ('Normal People') kruipt volgens meerdere Amerikaanse bronnen zo goed als zeker in de huid van Lucius, de zoon van Lucilla. Hij zou de hoofdrol vertolken in deze film. Het verhaal situeert zich dan ook vooral rondom Lucius. De gesprekken tussen Mescal en Scott zouden alvast zeer goed verlopen. 'Gladiator 2' zou volgens Scott "een goed en logisch vervolgverhaal" zijn op de eerste succesfilm. De fans kijken er alvast reikhalzend naar uit.

Bekijk ‘Gladiator’ vanavond om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.Lees ook:

Visionair geblunder: anachronismen in 'Gladiator'

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top