'The Man in the Iron Mask' (Play5): deze films vertellen het verhaal van de drie musketiers

Films | Morgenavond kan je op Play5 naar ‘The Man in the Iron Mask’ kijken. In deze film van regisseur Randall Wallace krijgen we het spannende verhaal van ‘De Drie Musketiers’ van Alexandre Dumas voorgeschoteld. De avonturen van de drie musketiers zijn al enkele keren vertaald naar het witte doek via de volgende filmprojecten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Three Musketeers (1973)

In deze film van regisseur Richard Lester zien we opnieuw hoe een jonge D’Artagnan (Michael York) aankomt in Parijs en de paden kruist met de drie musketiers. Hij wordt op de rooster gelegd door Athos (Oliver Reed), Porthos (Frank Finlay) en Aramis (Richard Chamberlain) en op sleeptouw genomen om het op te nemen tegen Kardinaal Richelieu (Charlton Heston) die er duistere plannen op nahoudt.

Regisseur Richard Lester besloot om deze film te doorspekken met een flinke dosis humor en dat viel in de smaak bij het publiek. De film won dan ook vijf BAFTA Awards. Een jaar later kwam een vervolgfilm ‘The Four Musketeers’ uit in de cinema.

The Three Musketeers (1993)

De jonge D’Artagnan (Chris O’Donnell) trekt naar Parijs om Musketier te worden. Hij ontmoet Aramis (Charlie Sheen), Athos (Kiefer Sutherland) en Porthos (Oliver Platt), bewijst zijn kunsten als zwaardvechter tegenover hen en wordt vervolgens gevraagd om de koning te helpen redden. Een spion van de adviseur van de koning, Kardinaal Richelieu (Tim Curry), probeert de plannen van de musketiers echter te dwarsbomen.

Acteurs Kiefer Sutherland, Chris O'Donnell en Oliver Platt zetten in deze film een dijk van een acteerprestatie neer en hebben ter voorbereiding van deze film zes weken lang getraind op het schermen.

The Man in the Iron Mask (2011)

Frankrijk 1662. We zien hoe koning Lodewijk XIV de rijkdommen van het hof verkwanselt aan oorlogsvoering en vrouwen terwijl het Franse volk te kampen heeft met armoede. De drie musketiers, die inmiddels al even op pensioen zijn, kunnen de wreedheden van hun vorst niet langer aanzien en ontdekken dat de koning een geheime tweelingbroer heeft. Zou die soelaas kunnen bieden?

Regisseur Randall Wallace combineerde elementen uit het oorspronkelijke verhaal van ‘De Drie Musketiers’ met materiaal uit een ander boek van Alexandre Dumas: ‘The Vicomte of Bragelonne: Ten Years Later’. Hij kon Leonardo DiCaprio strikken voor een dubbelrol, maar ook Jeremy Irons, John Malkovich en Gérard Depardieu zijn van de partij.

Bekijk ‘The Man in the Iron Mask’ op maandag om 20u30 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

The Three Musketeers (2011)

De drie musketiers werden tijdens een geheime missie verraden door Milady De Winter (Milla Jovovich) en worden op de koop toe verplicht ontbonden. Ruim een jaar later kruisen Athos (Matthew Macfadyen), Porthos (Ray Stevenson) en Aramis (Luke Evans) het pad met de jonge en ambitieuze D’Artagnan (Logan Lerman). Het komt bijna tot een zwaardgevecht tussen D’Artagnan en de drie musketiers, maar daar steken de wachters van het Franse hof een hardhandig stokje voor. D’Artagnan sluit zich hierdoor aan bij het drietal en samen proberen ze de snode plannen die tegen Koning Louis XIII (Freddie Fox) gesmeed worden, in de kiem te smoren.

We zien in deze film hoe de Amerikaanse acteur Orlando Bloom een van de antagonisten speelt. Hij krijgt daarbij de hulp van actrice Milla Jovovich die we kennen van de ‘Resident Evil’-films, Mads Mikkelsen en Christopher Waltz.

The Three Musketeers: D'Artagnan (2023)

De jonge en baldadige D’Artagnan (François Civil) wordt voor dood achtergelaten nadat hij een vrouw heeft proberen redden van de ontvoering. Hij trekt naar Parijs in een poging om zijn belagers op te sporen, maar komt dan in een strijd terecht waarin de toekomst van Frankrijk zal worden beslecht. D’Artagnan wordt op de koop toe verliefd op een van de vertrouwelingen van de koning waardoor hij zichzelf in gevaar brengt.

De Franse regisseur Martin Bourboulon werkt momenteel aan twee verhalen over de drie musketiers. In de eerste prent komen we meer te weten over de jonge D’Artagnan, terwijl we in de vervolgfilm ‘The Three Musketeers: Milady’ een blik werpen op spionne Milady (Eva Green).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top