De beste rollen van Kerry Condon (‘The Banshees of Inisherin’)

Series | De Ierse actrice Kerry Condon (39) maakte haar opwachting op het wereldtoneel in de serie ‘Rome’ in 2005. Sindsdien versierde ze al tal van rollen in films en series. Naar aanleiding van de release van ‘The Banshees of Inisherin’, waarin ze een glansrol heeft, lijsten we de beste rollen van de actrice op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rome (2005)

Deze Amerikaans-Britse-Italiaanse serie verhaalt over de geschiedenis van het Romeinse rijk. In de laatste jaren voor de val van de republiek verscheuren interne conflicten de machthebbers terwijl het volk steeds meer in opstand komt. Twee mannen delen de macht: Julius Caesar die Gallië aan het veroveren is en Pompeius Magnus, die in de hoofdstad de orde probeert te bewaren. Maar hun samenwerking komt steeds meer onder spanning te staan.

Kerry Condon kruipt in de serie in de huid van Octavia, de zus van de toekomstige keizer Augustus en dus lid van een van de belangrijkste dynastieën in de Romeinse geschiedenis.

Better Call Saul (2015 – 2022)

In deze prequel van het immens succesvolle ‘Breaking Bad’ speelde Kerry Condon de rol van Stacey, een moeder, weduwe en de schoondochter van de beenharde Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks). Het personage kwam ook voor in ‘Breaking Bad’ en werd toen ook vertolkt door Condon, maar in ‘Better Call Saul’ kreeg ze betrekkelijk meer schermtijd. Zij en haar dochter spelen namelijk een belangrijke rol in de transformatie van Mike.

‘Better Call Saul’ gaat uiteraard voornamelijk over de advocaat Jimmy McGill en de trauma’s die hij meemaakte om uiteindelijk de cynische Saul Goodman te worden. Maar parallel met zijn verhaal, volgen we Mike, die in het begin van de serie nog een ex-agent en parkingbediende is, om later de rechterhand te worden van een belangrijke drugsbaas.

Ontdek ‘Better Call Saul’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Dreamland (2019)

Dreamland’ brengt ons terug naar de financiële crisis van de jaren 30 in de Verenigde Staten. Eugene Evans (Finn Cole) is een 15-jarige die ervan droomt om te ontsnappen uit zijn kleine Texaanse dorp en die zijn familiebedrijf probeert te redden. Zijn plan: de bankberover te paard Allison Wells (Margot Robbie) vangen en de prijs opstrijken die op haar hoofd staat. Kerry Condon speelt de moeder van Eugene in deze dramatische thriller van Miles Joris-Peyrafitte.

Ontdek ‘Dreamland’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Deze prent van regisseur Martin McDonagh vertelt het verhaal van een moeder (Frances McDormand) die wil dat de verkrachter en moordenaar van haar dochter gevonden wordt. Om het politiekorps wakker te schudden, plaatst ze drie grote reclamepanelen op de invalsweg naar het kleine dorp.

Frances McDormand kreeg uit alle hoeken lof voor haar prestatie, maar ze was niet alleen. Ook Woody Harrelson schitterde als de sheriff die tegelijk zijn medeleven wil betuigen en wil vermijden om gezichtsverlies te lijden. Sam Rockwell is heerlijk als een racistische agent die nog bij zijn moeder woont en Peter Dinklage is de ideale charmeur. Tussen al die grote namen vinden we ook Kerry Condon terug, die de rol van Pamela vertolkt, de office manager van het lokale advertentiebedrijf dat de panelen opzette.

Ontdek 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' op Disney+, nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

The Banshees of Inisherin (2022)

En Condon werkte opnieuw samen met Martin McDonagh voor ‘The Banshees of Inisherin’, naast Colin Farrell en Brendan Gleeson. Deze keer mocht ze in haar vaderland spelen, in de rol van de Ierse Siobhán Súilleabháin.

Op een afgelegen eiland zit Pádraic in zak en as omdat zijn kameraad Com hun lange vriendschap heeft beëindigd. Met de hulp van zijn zus (Condon) en een jonge, getroubleerde eilandbewoonster, wil hij zijn vriendschap koste wat het kost herstellen. Pádraic stelt Com voor een ultimatum met verregaande gevolgen.

'The Banshees of Inisherin' is nu te zien in de bioscoop.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top