Dit zijn de beste rollen van Lashana Lynch, Miss Honey in 'Matilda'

Films | Sinds kort kan je op Netflix naar het prachtige ‘Matilda the Musical’ kijken. In deze herwerking van het kinderverhaal van Roald Dahl zien we hoe de Britse actrice Lashana Lynch de show steelt als Miss Honey. Het is niet de eerste keer dat Lynch hoge ogen gooit in Hollywood, dat deed ze ook al in tal van vorige films.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Izogie in 'The Woman King' (2022)

In deze film van regisseuse Gina Prince-Bythewood maken we kennis met de Agoji, een vrouwelijke militaire eenheid die tijdens de 18e en 19e eeuw instond voor de bescherming van het West-Afrikaanse koninkrijk Dahomey. We zien hoe de vrouwelijke generaal Nanisca (Viola Davis) de volgende generatie van deze elitesoldaten moet klaarstomen zodat zij de strijd kunnen aangaan tegen eenieder die hun manier van leven wil vernietigen.

Prince-Bythewood kreeg kort na de release van deze film heel wat lovende kritieken uit Hollywood. ‘The Woman King’ vertelde immers een heel nieuw verhaal, dat bovendien gebaseerd is op waargebeurde feiten. Lashana Lynch speelt in deze prent de rol van Izogie, een ervaren strijdster in de vrouwelijke militaire eenheid. Lynch deelt het podium met Viola Davis, Thuso Mbedu en Sheila Atim.

'The Woman King' is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Nomi in 'No Time to Die' (2021)

In deze meest recente ‘James Bond’-film zien we hoe Bond (Daniel Craig) zijn hectische leven als geheime agent achter zich heeft gelaten en uitwaait op Jamaica. Het luilekker leventje van Bond wordt plots onderbroken wanneer hij bezoek krijgt van zijn oude vriend en CIA-agent, Felix Leiter (Jeffrey Wright). Die vraagt Bond om een ontvoerde wetenschapper op te sporen en te bevrijden. Bond accepteert de opdracht en komt vervolgens in een kat-en-muisspel terecht dat verraderlijker is dan hij ooit had gedacht.

‘No Time to Die’ is naar alle waarschijnlijkheid de allerlaatste ‘James Bond’-film met Daniel Craig in de hoofdrol. De Britse acteur heeft immers laten verstaan dat hij de fakkel wil doorgeven en dat nieuws zorgde voor een enorme toestroom aan kijklustigen toen ‘No Time to Die’ uitkwam in de bioscoop. Craig speelt in de film aan de zijde van Lashana Lynch die de rol van Nomi voor haar rekening neemt. Nomi is de nieuwe geheime 007-agente en zal samen met James Bond de strijd moeten aangaan tegen de slechteriken. Nomi is, in tegenstelling tot Bond, niet op haar mondje gevallen en toont zich als een sterk, intelligent en bijwijlen zeer grappig personage. Drie eigenschappen waar James Bond even aan moet wennen!

Maria Rambeau in 'Captain Marvel' (2019)

In ‘Captain Marvel’ maken we kennis met Carol ‘Vers’ Danvers (Brie Larson), een superheldin met superkrachten die op de Aarde is terechtgekomen en daar ontdekt dat er een galactische oorlog tussen twee buitenaardse rassen is ontstaan. Danvers blijkt een sleutelfiguur in deze strijd te zijn en onderneemt een poging om het kwaad te stoppen.

De Amerikaanse actrice Brie Larson kruipt voor deze film in de huid van de superheldin en wordt bijgestaan door actrice Lashana Lynch die Maria Rambeau speelt, de beste vriendin van Vers. Samuel L. Jackson is ook van de partij: hij speelt opnieuw de rol van Nick Fury, het personage dat we kennen uit eerdere Marvel-films. Het drietal deelde de set met de Britse acteur Jude Law die de rol van Yon-Rogg speelt.

Ontdek 'Captain Marvel' op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Maria Rambeau / Captain Marvel in 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' (2022)

Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) hervat zijn zoektocht naar de “Time Stone”, maar ziet zijn queeste onderbroken worden wanneer de toegangspoort tot de multiverse wordt geopend. Daar leven heel wat kwaadaardige versies van superhelden en monsters die het leven op aarde willen verstoren. Doctor Strange wil de vijanden een halt toeroepen, maar heeft daarvoor hulp nodig van de Scarlet Witch (Elizabeth Olsen).

Dankzij de introductie van de multiverse, een toegangsportaal tot andere universa, kunnen heel wat Marvel-personages opnieuw en op een originele manier de revue passeren. We zien bijvoorbeeld hoe de vrouwelijke superheld Captain Marvel opnieuw opduikt, en deze keer gespeeld wordt door Lashana Lynch. Lynch is het idee van de multiverse wel genegen want zo krijgen heel wat personages volgens haar plots een tweede leven of nog meer in de vele Marvel-films.

Ontdek 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Rosaline Capulet in 'Still Star-Crossed' (2017)

Lashana Lynch draafde in 2017 ook op in ‘Still Star-Crossed’, een Amerikaanse historische dramareeks over het leven kort na de dood van Romeo en Julia. Lynch speelde in deze serie de rol van Julia’s nich Rosaline die verplicht werd om te trouwen met Benvolio (Wade Briggs), de neef van Romeo, om spanningen tussen de twee families te doen zakken. Er was echter een probleem: de twee personages konden elkaar niet uitstaan...

‘Still Star-Crossed’ heeft helaas slechts één seizoen gekregen. Dat lag wat ons betreft zeker niet aan de acteerprestaties van Lashana Lynch, want die waren toen al uitstekend!

Ontdek ‘Matilda the Musical’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Lees ook:

‘Matilda the Musical’ op Netflix: een oud kinderverhaal in een nieuw jasje
'The Woman King' in VOD: Viola Davis als krijger uit Dahomey
Wat je absoluut moet kijken voor de release van 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness’


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top