Wie schopt het tot de halve finales van de Croky Cup?

Sport | Aanstaande woensdag en donderdag is het weer tijd voor de Beker van België. De laatste acht teams die nog in de running zijn, zullen proberen de laatste vier te bereiken. Genk blijft de grote favoriet, al wordt het tegen Antwerp geen gemakkelijke klus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eind december kwam het Belgisch voetbal na het WK weer op gang met de achtste finales van de Beker van België. Brugge, Anderlecht en Standard werden in deze ronde uitgeschakeld en nu komen er nog maar acht ploegen in aanmerking voor de eindzege: Genk, Antwerp, Union, Zulte Waregem, KAA Gent, STVV, Kortrijk en Mechelen.

De Croky Cup is de snelste weg naar Europees voetbal, de laatste acht ploegen zullen er dus op gebrand zijn de halve finales te halen. Voor sommige ploegen is de beker een unieke kans om de slechte prestaties in de competitie even te vergeten, voor andere om hun ambities te blijven tonen. Twee duels in het bijzonder zullen de moeite waard zijn.

Genk voor de dubbel?

De wedstrijd van woensdag tussen Racing Genk en Antwerp (20u45) is een finale avant la lettre. De Limburgers zijn sinds het begin van het seizoen in indrukwekkende vorm en leiden logischerwijs en verdiend de Jupiler Pro League. Genk wil nu ongetwijfeld vol voor de dubbel gaan. In de vorige ronde moesten ze tot extra tijd vechten om Anderlecht te verslaan en Antwerp zal allicht ook geen walk in the park worden. The Great Old kende een geweldige seizoensstart, maar heeft het de laatste weken wat moeilijker. Toch zal de ploeg van Mark van Bommel alles geven om hun successen van 2020 te herhalen.

Eerder op de avond staat ook Kortrijk - Mechelen op de planning (18u30). Mechelen en Kortrijk kennen geen al te best seizoen en gaan zich dus willen bewijzen in de beker om de mindere prestaties in de competitie op te fleuren.

Back-to-back bekerwinnaars?

Dat lijkt ook het geval bij het Zulte Waregem van Mbaye Leye. De ploeg staat 17e in de competitie en wil met de beker het seizoen redden. Maar met Sint-Truiden hebben ze een te duchten tegenstander, zij knikkerden in de vorige wedstrijd nog Club Brugge met 4-1 uit het toernooi.

Maar de tweede topaffiche is die tussen Union en Gent. De Buffalo’s willen maar al te graag hun titel behouden, iets dat al sinds 1996 niet meer is gebeurd. Voor Union zou het een kans zijn om te tonen dat de club stilaan één van de beste van België wordt.

Het programma van de kwartfinales:

Woensdag 11 januari

Donderdag 12 januari

Meer voetbalnieuws?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top