Deze coproducties van Pickx kan je in de maand januari verwachten

Films |

Zoals elke maand hebben de opties Pickx Mix en Pickx+ weer heel wat nieuwigheden in de aanbieding. In januari worden een aantal prestigieuze films gelost die tot stand kwamen in samenwerking met Pickx. Hier vind je een lijstje van niet te missen titels.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lingui, les liens sacrés

Deze film vertelt het indringende verhaal van Amina, een moslima die met haar 15-jarige dochter Maria in de sloppenwijken van N’Djamena in Tsjaad woont. Of beter gezegd: probeert te overleven. Wanneer Amina ontdekt dat Maria zwanger is en het kindje wil laten weghalen, komt ze voor een onmogelijk dilemma te staan. Abortus is in Tsjaad immers bij wet verboden en strookt helemaal niet met de strenge gelovige opvattingen binnen de samenleving. Amina beseft al snel dat dit een gevecht wordt met alleen maar verliezers.

‘Lingui, les liens sacrés’ is een project van de Frans-Tsjaadse regisseur Mahamat-Saleh Haroun, die zijn film in 2021 geselecteerd zag voor de Officiële Competitie in Cannes. Een Gouden Palm werd het uiteindelijk niet, maar zijn chef d’oeuvre kaapte wel heel wat aandacht weg.

Deze coproductie ‘Linqui, les liens sacrés’ is vanaf 2 januari beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx! Vanaf dezelfde datum is de film ook beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit. 

Lui

Deze film mag bijna volledig op conto van de geweldige Guillaume Canet geschreven worden. Niet alleen vertolkt hij de hoofdrol, hij schreef en regisseerde ook. Bovendien wist hij een fantastische cast te strikken, of wat dacht je van Virginie Efra, Laetitia Casta en Matthieu Kassovitz? Canet speelt een componist die met een writers block kampt. Om zijn creativiteit te hervinden, zondert hij zich af in een oude villa op een Bretoense eiland. Ver weg van vrouw en kind.  Op die bizarre en desolate plek komt hij in aanraking met enkele vreemde bezoekers en treft hij een ongestemde piano aan. Die maken dat hij helemaal niet de rust vindt die hij daar zocht… wel integendeel.

'Lui’ is vanaf 3 januari beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx! De film is vanaf diezelfde datum beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus

Rien à foutre

In ‘Rien à foutre’ volgen we de avonturen van Cassandre, een 26 jarige-stewardess bij een low cost vliegmaatschappij. Haar leven is een aaneenschakeling van volle vluchten en wilde feesten, ze leeft daarbij volledig volgens haar pseudoniem op Tinder: “Carpe Diem”. Dat losbandige bestaan zit haar als gegoten, tot een gebeurtenis haar dwingt om weer met de voeten op de grond te komen en de realiteit van het dagelijkse leven te laten inzinken. Was haar manier van leven slechts een vlucht van die werkelijkheid? En zo ja, hoe krijgt ze weer verbinding met de personen die ze ontvluchtte?

De ravissante Adèle Exarchopoulos, de Franse actrice die in 2013 doorbrak met het meermaals bekroonde ‘La Vie d’Adèle’, schittert als hoofdpersonage Cassandre. Naast haar zien we met Alexandre Perrier en Mara Taquin nog twee zeer gewaardeerde acteurs aan het werk. Alleen al die cast is dus het bekijken waard.

'Rien à foutre' is vanaf 10 januari beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus

L’ennemi

Deze film haalde zijn inspiratie bij de bekende moordaffaire rond de figuur Bernard Wesphael. Een Waalse politicus die in 2013 in het oog van de storm kwam te staan na een zeer dubieus overlijden van zijn echtgenote. In ‘L’ennemi’ voert regisseur Stephan Streker deze protagonist op als Louis Durieux, een man met politieke faam die samen met zijn vrouw Maeva een weekend doorbrengt in het Oostendse Thermae Palace. Alles ontspoort vervolgens wanneer een wanhopige Louis op een ochtend aan de receptie staat om te melden dat zijn vrouw dood in de kamer ligt. De man wordt verdacht van moord op zijn echtgenote, maar het blijkt zeer moeilijk te achterhalen wie de schuld treft van dit vreemd sterfgeval. Was het zelfmoord, zoals Louis beweert? Of spelen andere zaken?

'L'ennemi’ is vanaf 11 januari beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx! De film is vanaf die datum ook beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus

Boudewijn, de laatste dagen

Het is tot nog toe wat onder de radar gebleven maar dit jaar is het 30 jaar geleden dat Koning Boudewijn stierf tijdens zijn vakantie in Spanje. Deze documentaire zoomt in op die laatste dagen van de gewaardeerde en populaire Belgische vorst, die amper 62 jaar werd. We keren terug naar juli 1993, wanneer hij zoals gewoonlijk enkele vrije dagen spendeert in zijn buitenverblijf in Motril, aan de zuidkust van Spanje. We zijn dan slechts korte tijd na zijn laatste publieke optreden, tijdens de nationale parade op 21 juli in Brussel. Tien dagen later, op 31 juli, overlijdt hij ten gevolge van een hartstilstand. De natie is in shock.

In deze docu vertellen Spaanse getuigen voor het eerst over die bewuste avond en de aanloop daar naartoe. Amateurbeelden en foto’s uit Villa Astrida zorgen voor illustratie bij deze pijnlijke episode uit onze vaderlandse geschiedenis. Ze leren ons een andere Koning Boudewijn kennen dan diegene die we zagen tijdens publieke optredens.

'Boudewijn, de laatste dagen' is beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus en op 26 februari te zien op Pickx+. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top