Deze films met Ralph Fiennes wil je echt zien

Films | Op dit moment kan je naar de bioscoop voor 'The Menu', een zwarte komedie met horrorinvloeden die zich afspeelt in een chique restaurant. De chef wordt gespeeld door Ralph Fiennes, een acteur die al veel verschillende gezichten aannam in de filmwereld. Dit zijn een paar van zijn beste films. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Menu

Hoewel de film zich afspeelt in een restaurant, is het beter om hem op een lege maag te kijken. Ralph Fiennes biedt ons dodelijk eten als de beroemde chef-kok Julian Slowik, die eigenaar is van een exclusief restaurant op een privé-eiland. Een groep mensen is uitgenodigd om er te komen dineren en zij zullen deze avond nooit meer vergeten... Ralph Fiennes levert een ongelooflijke prestatie in deze atypische rol. 

Bekijk 'The Menu' nu in de bioscoop of binnenkort op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx


Schindler's List

'Schindler's List' is waarschijnlijk een van de beste oorlogsfilms aller tijden. Dit ontroerend en tragisch verslag van de Tweede Wereldoorlog werd geregisseerd door Steven Spielberg en geschreven door Steven Zaillian. Oskar Schindler is de zoon van een Oostenrijkse industrieel die in 1939 met de Duitse troepen terugkeert naar Krakau. Tijdens het conflict beschermde hij Joden door ze in zijn fabriek te laten werken. Hij redde achthonderd mannen en driehonderd vrouwen van het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau.

Ralph Fiennes speelt de rol van Amon Goth, de leider van het concentratiekamp. Voor deze voor een Oscar genomineerde bijrol heeft Fiennes veel gelezen, historische journaals bekeken en gesproken met overlevenden van de Holocaust die Goth hebben gekend. De acteur zei over zijn levensechte personage: "Ik kwam dicht bij zijn pijn. Er zit een gebroken en miserabel mens in hem." Deze prestatie is misschien wel de beste uit zijn carrière, in een film die Oscars won voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Aangepast Scenario, Beste Originele Score, Beste Montage, Beste Cinematografie en Beste Art Direction.

‘Schindler's List’ is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus


Harry Potter

Je herinnert je waarschijnlijk Voldemort, de beroemde schurk uit Harry Potter. Maar wist je ook dat het Ralph Fiennes was die hem speelde? Fiennes is aanwezig in alle films van de sage, behalve de tweede, 'Harry Potter and the Chambre of Secrets'. De acteur is duidelijk erg goed in het spelen van ijzingwekkende schurken. Zijn kille uiterlijk komt volledig tot zijn recht in de enge scènes. De acteur moest er alleszins om lachen: "Ik twijfel er niet aan dat kinderen nu bang voor me zullen zijn, als ze dat vroeger al niet waren."


The Constant Gardener

Justin Quayle (Fiennes), een Britse diplomaat en gepassioneerd tuinbouwer, wordt tijdens een conferentie in Londen geconfronteerd met Amnesty International-activiste Tessa. Ze beginnen een liefdesrelatie en trouwen. Hun tumultueuze relatie en de vreemde dingen die om hen heen gebeuren zijn slechts twee van de ingrediënten die smaak geven aan dit drama. Rachel Weisz, die naast Fiennes speelt, won voor deze film de Oscar voor Beste Bijrol. 'The Constant Gardener' was ook genomineerd voor Beste Regisseur, Beste Aangepast Scenario, Beste Originele Score en Beste Filmbewerking.


The English Patient

De uitgestrektheid van de Sahara is het decor voor een passionele liefdesrelatie in deze bewerking van de roman van Michael Ondaatje. Een zwaar verbrande man, Laszlo de Almasy (Ralph Fiennes), wordt tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog verzorgd door verpleegster Hana (Juliette Binoche) in een Italiaans klooster. Zijn verleden wordt onthuld via flashbacks en naarmate het verhaal vordert wordt zijn ware identiteit onthuld aan het publiek. Voor deze rol kreeg Fiennes een Oscarnominatie voor Beste Bijrol.


The Grand Budapest Hotel

Ook in deze veelgeprezen film van Wes Anderson heeft Ralph Fiennes een rol. Hij kruipt in de huid van Monsieur Gustave H., een gerenommeerde conciërge in een 20e-eeuws bergresort in het fictieve Oost-Europese land Zubrowka. Wanneer een van Gustaves geliefden op mysterieuze wijze sterft, ontvangt hij plots een onbetaalbaar schilderij én wordt hij de hoofdverdachte van haar moord. 

De film werd genomineerd voor negen Oscars, waaronder Beste Film, Beste Regisseur, Beste Originele Soundtrack, Beste Productie Design, Beste Make-up and Haarstyling, en Beste Kostuums.

Ontdek 'The Grand Budapest Hotel' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top