'After Ever Happy' zit nu in de VOD-catalogus: ontdek de populairste fanfictieverhalen

Films | Fanfictie is populairder dan ooit, dat bewijst onder meer de 'After'-filmfranchise. De vierde film in de reeks is nu beschikbaar in de VOD-catalogus. Pickx stelt je enkele andere films voor die gebaseerd zijn op fanfictie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Drie jaar geleden maakte het grote publiek kennis met een gloednieuwe filmreeks die al snel duizenden fans naar de bioscoop zou lokken: 'After'. De films zijn gebaseerd op de gelijknamige roman van Anna Todd en volgen het leven van Tessa, een toegewijde studente, plichtsgetrouwe dochter en trouwe vriendin van haar middelbare schoolliefde. Alleen verandert alles wanneer ze Hardin Scott ontmoet, een donkerharige rebel met een enorme aantrekkingskracht maar minstens evenveel geheimen. De twee stappen in een van de meest tumultueuze relaties die we de laatste jaren gezien hebben op het witte doek. 

Toch een vervolg

In de sequel 'After Ever Happy' is het tijd voor Tessa en Hardin om volwassen te worden. Ze studeren af, spreiden hun vleugels en moeten beslissen of ze samenblijven, of voor goed een punt zetten achter hun relatie. Hardin krijgt te midden van al die twijfels echter nieuws waardoor hij zijn volledige bestaan in vraag stelt. Terwijl Hardin iedereen van zich afduwt, doet Tessa haar best om toch voor hem te zorgen. Maar al snel begint ze te twijfelen of zij hem wel even hard nodig heeft als hij haar.

Wist je dat het verhaal van Tessa en Hardin eigenlijk is geïnspireerd op One Direction? Als grote fan van de groep schreef Anna Todd eerst het verhaal van 'After' met haar smartphone op het literaire platform Wattpad, waarbij ze zich liet inspireren door de leden van de boyband. Haar fanfictie was grotendeels geïnspireerd door frontman Harry Styles, vooral voor het personage Hardin. Anna Todd heeft ongetwijfeld toen nooit kunnen vermoeden dat haar amateuristische verhalen op Wattpad zouden leiden tot een reeks populaire boeken en meerdere verfilmingen!

‘After Ever Happy’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Fifty Shades of Grey

Je zou kunnen denken dat 'After' geïnspireerd is door de saga die eraan voorafging: 'Fifty Shades of Grey'. De trilogie, uitgebracht in 2015, vertelt het verhaal van Anastasia Steele, een preutse jonge vrouw, die de rijke zakenman Christian Grey heeft geïnterviewd. Al snel laat de jonge vrouw zich betoveren door Gray en belandt ze in een even dramatische als verrassende sadomasochistische relatie. Dit liefdesverhaal zit boordevol passie en mysterie.

Met haar erotische verhaal veroverde E.L. James de harten van miljoenen lezers over de hele wereld, waardoor de 'Fifty Shades'-saga een echt fenomeen werd en later verfilmd werd. 'Fifty Shades of Grey' was eigenlijk in de eerste plaats een fanfictieverhaal van E.L. James. In het prille begin publiceerde de Britse auteur enkele sensuele verhalen onder de titel 'Master of the Universe' op verschillende online platforms. De personages van Christian en Anastasia waren oorspronkelijk gebaseerd op die van Edward en Bella.

De 'Fifty Shades of Grey'-saga is nu beschikbaar in de VOD-catalogus van Pickx.

The Mortal Instruments: City of Bones

Een veel bovennatuurlijker en fantasierijker universum is de wereld waarin de film 'The Mortal Instruments: City of Bones' zich situeert. Ook dit verhaal is gebaseerd op fanfictie. De film, uitgebracht in 2013, vertelt het verhaal van Clary, een 15-jarige tiener die getuige is van een moord. Wanneer het lichaam van het slachtoffer op mysterieuze wijze voor haar ogen verdwijnt, ontdekt Clary het bestaan van een ongeziene oorlog tussen demonische krachten en het geheime genootschap van Shadowhunters. De mysterieuze Jace is er een van. De tiener ontdekt dat ook zij bovennatuurlijke krachten heeft en een cruciale rol zal spelen in deze oorlog. Het verhaal is gebaseerd op de boeken van Cassandra Clare, die zelf rechtstreeks inspiratie opdeed in de talloze 'Harry Potter'-boeken en -films. Vooral het personage van Draco Malfidus trok haar aan. Later heeft ze het personage van Jace gebaseerd op deze volbloed tovenaar.

Ontdek ‘The Mortal Instruments: City of Bones’ vanaf nu op Netflix.

The Kissing Booth

Het is duidelijk dat veel fanfictieverhalen geïnspireerd zijn door romantiek. De Netflix-filmreeks 'The Kissing Booth' lijkt daar niet aan te zijn ontsnapt! In deze film volgen we Ella Evans en Lee Flynn, beiden 16 jaar oud en vrienden voor het leven. Wanneer Ella verliefd werd op Lee's oudere broer Flynn, raakt hun vriendschap getroebleerd. Dit verhaal was een gigantische hit op het fanfictieplatform Wattpad. Auteur Beth Reekles won in 2011 zelfs de prijs voor "meest populaire tienerfictie" op het platform.

Ontdek ‘The Kissing Booth’ vanaf nu op Netflix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top