5 nieuwjaarsscènes ter inspiratie voor de start van 2023

Films | In de laatste dagen van 2022 plannen we allemaal nog een spetterend feestje. Heel wat films deden het ons al voor in iconische nieuwjaarsscènes. Voor de gelegenheid zet Pickx er enkele op een rij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Phantom Thread

Paul Thomas Anderson geeft ons een blik in de wereld van de haute couture in ‘Phantom Thread’. Daniel Day-Lewis speelt een hypercreatieve Londense couturier die een getormenteerde relatie heeft met zijn model en muze, gespeeld door Vicky Krieps. Een van de mooiste momenten van de film speelt zich af aan het einde, wanneer Reynolds (Lewis) Alma (Vicky) volgt naar een nieuwjaarsfeest.

 

New Year’s Eve

Deze film verscheen in 2011 aan het einde van het jaar, en zoals het een film met deze titel betaamt, stevent het hele verhaal af op een groots nieuwjaarsfeest. De prent van Garry Marshall is vooral een comfortabele feelgoodfilm zonder al te grote complexen, maar wel met een absolute topcast. Halle Berry, Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Robert De Niro, Zac Efron, Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Lea Michele, Sarah Jessica Parker, Michelle Pfeiffer en Sofía Vergara passeren de revue. Als je dus het nieuwe jaar wil inluiden met het kruim van Hollywood, zit je gebeiteld met ‘New Year’s Eve’.

 

When Harry Met Sally

Deze befaamde romantische film gaat over Harry (Billy Crystal) en Sally (Meg Ryan) en hun romance. De scène waarin Sally in een restaurant een luid orgasme faket is intussen legendarisch geworden, maar ook de liefdesverklaring op klokslag middernacht op een nieuwjaarsfeest is sinds deze prent een cliché geworden. Niemand deed het echter beter dan Meg Ryan en Billy Crystal in deze cultromcom.

 

Sleepless in Seattle

De scene in ‘When Harry Met Sally’ is geschreven door Nora Ephron, die ook het scenario van ‘Sleepless in Seattle’ vormgaf. Het slot van de film speelt zich af op het dak van het Empire State Building, een verwijzing naar een andere iconische nieuwjaarsscène in ‘An Affair to Remember’. De scène, waarin het personage van (opnieuw) Meg Ryan de zoon ontmoet van Tom Hanks’ personage, is uitermate charmant.

 

Bridget Jones’s Diary

Net zoals zovelen heeft Bridget Jones een waslijst aan goede voornemens voor het nieuwe jaar. Een leuke, gevoelige vriend ontmoeten, geen relaties meer hebben met alcoholici, workaholics, voyeurs, megalomanen, perverten… En vooral niet fantaseren over iemand die alle voorgaande karaktertrekken heeft. Geen makkelijke taak, zal blijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top