Deze nieuwe films mag je volgend jaar niet missen

Films | Filmliefhebbers, opgelet! Want volgend jaar zullen er heel wat nieuwe en niet te missen films verschijnen in de bioscoop. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe ‘Asterix en Obelix’, een autobiografie van Steven Spielberg, de laatste Indiana Jones-film met Harrison Ford en een prequel van Willy Wonka?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Babylon - 18 januari

In deze film van regisseur Damien Chazelle, die ook ‘Whiplash’ en ‘La La Land’ heeft gemaakt, krijgen we een blik achter de schermen van de Amerikaanse filmindustrie tijdens de jaren twintig van de vorige eeuw. Hollywood maakte in die periode de overstap van de stomme film naar films met geluid, en het nieuwe succes ging hand in hand met decadentie, excentriciteit en verderf.

Chazelle probeerde de decadentie Hollywood een gezicht te geven en daarom draait het verhaal van ‘Babylon’ rondom enkele belangrijke celebrities van toen. Denk bijvoorbeeld maar aan Clark Gable, John Gilbert, Clara Bow en Alma Rubens.

Asterix & Obelix: The Middle Kingdom

50 jaar voor Christus wordt de keizerin van China na een staatsgreep van de prins Deng Tsin Qin gevangen gehouden. Haar dochter, de prinses Sass-Yi, weet te ontsnappen en trekt naar Gallië waar ze Asterix en Obelix om hulp vraagt. Mede door middel van hun bovenmenselijke krachten, met dank aan het toverdrankje, pogen ze samen de keizerin te redden. De Franse regisseur Guillaume Canet heeft voor deze film heel wat beroemdheden weten te strikken. Zo behoren de Franse actrice Marion Cotillard (Cleopatra), Zlatan Ibrahimovic (Caius Antivirus) en onze eigen Angèle (Panacea) onder anderen tot de cast van deze film.

The Fabelmans - 22 februari

In deze autobiografische film van de Amerikaanse regisseur Steven Spielberg zien we hoe de jonge Sammy Fabelman vlak na het einde van WOII opgroeit in de Amerikaanse staat Arizona. Sammy ontwikkelt een liefde voor films en cinematografie en wordt daarin gesteund door zijn moeder. Hij begint thuis zijn eigen films te maken en legt daardoor ook de duistere kanten van zijn familie vast. 
De beroemde Amerikaanse regisseur Steven Spielberg vertelt met deze film een zeer persoonlijk verhaal en stelde daarom een topcast samen met onder andere Paul Dano, Seth Rogen en Michelle Williams.

John Wick: Chapter 4 - 22 maart

In dit vierde hoofdstuk van de ‘John Wick’-filmfranchise zien we hoe John Wick (Keanu Reeves) nog steeds jacht maakt op de geheime criminele organisatie The High Table. Hij ziet de prijs op zijn hoofd ondertussen flink toenemen en hierdoor wordt hij geconfronteerd met een nieuwe vijand. Die heeft veel macht en kan zelfs oude vrienden van Wick tot zijn vijanden maken.

De Kleine Zeemeermin - 24 mei

In deze nieuwe remake van de beroemde Disney-tekenfilm (1989) zien we hoe een jonge zeemeermin, Ariel (Halle Bailey), verliefd wordt op een prins uit de mensenwereld die ze van de verdrinkingsdood heeft gered. Ze wil de man beter leren kennen en dat zorgt voor spanningen met haar vader. De zeeheks Ursula (Melissa McCarthy) beraamt ondertussen op een sluw plan.

Indiana Jones and the Dial of Destiny - 28 juni

Indiana Jones (Harrison Ford) ziet eind jaren zestig hoe de Verenigde Staten in een ruimterace verwikkeld is geraakt met de Sovjet- Unie. De Amerikaanse overheid wil die wedloop absoluut winnen en heeft daarom Duitse wetenschappers aangesteld die ook een Nazi-verleden hebben. Jones denkt daar het zijne van, en trekt met zijn petekind op onderzoek om uit te maken of deze wetenschappers geen stiekeme plannen hebben. ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ zal de laatste film zijn waarin de 80-jarige Harrison Ford de rol van Indiana Jones zal opnemen. Hij wordt in dit sluitstuk bijgestaan door acteurs Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Boyd Holbrook en Antonio Banderas.

Barbie - 19 juli

Volgende zomer kruipt actrice Margot Robbie in de huid van Barbie en acteur Ryan Gosling in de huid van Barbie’s vriendje, Ken. Beide acteurs zullen in de ‘Barbie’-film spelen van de Amerikaanse regisseuse Greta Gerwig waarin het koppel een spannend avontuur meemaakt in de echte mensenwereld. Mattel Films, de filmafdeling van speelgoedfabrikant Mattel, heeft via een trailer al een tipje van de sluier gelicht en het valt op dat de film zeer kleurrijk en stijlvol is. We zijn benieuwd of dat ook voor het verhaal geldt.

Wonka - 13 december

In deze film van regissur Paul King zullen we de eerste avonturen zien van een jonge Willy Wonka, nog voordat hij een chocoladefabriek heeft. De Amerikaanse acteur Timothée Chalamet zal in de huid kruipen van dit legendarische personage en treedt daarmee in de voetsporen van zijn grote voorbeeld Johnny Depp.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top