Maksim viert 25e verjaardag: dit was zijn waanzinnig jaar

Muziek | Op 29 december viert Maksim Stojanac, ook wel bekend als Vince uit #LikeMe, zijn 25e verjaardag. Reden te meer om op te sommen waar hij het voorbije jaar allemaal mee bezig was. Het resultaat is een ferm lijstje met onder meer een debuutplaat en een eerste programma waar hij als co-presentator het gezicht van mocht zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In een paar jaar tijd kreeg het leven van Maksim een ongelofelijke wending. Tot een paar jaar geleden studeerde hij Bedrijfsmanagement in Antwerpen en vulde hij zijn vrije tijd met voetbal bij de beloftenploeg van Sint-Job. Maar sinds 2019 wordt hij op straat aangeklampt door menig jongere, aangezien hij dankzij zijn rol in #LikeMe uitgroeide tot een jeugdidool

Van 2019 tot 2021 was het bijna allemaal #LikeMe wat de klok sloeg ten huize Stojanac. In het programma waar ook dat andere talent, Camille, uit voortkwam, kreeg Maksim de hoofdrol. Hij vertolkte het personage van Vince Dubois, die samen met een vriendengroep allerlei avonturen beleeft op het SAS, een middelbare school. Het is een muziekprogramma, waardoor Maksim er veel ervaring opdeed en zichzelf als zanger kon ontdekken.

Na drie seizoenen bij het populaire Ketnetprogramma gaat Maksim zijn eigen weg en kiest hij voor een solocarrière. Of dat een goede beslissing was? Daar zijn we intussen wel zeker van. In 2021 lanceerde hij de single ‘Vechten voor je’, een nummer dat meteen in het hoofd van veel Vlamingen kroop en waarmee hij al snel in de hitparades belandde. In 2022 volgden nieuwe singles als ‘Alleen met mij’ en ‘Zonder mij’, telkens nummers waarmee hij een iets ouder doelpubliek kon veroveren. Dankzij zijn werk bij #LikeMe was hij al razend populair bij jongeren, met zijn muziek steeg zijn populariteit bij de generatie die net iets ouder is.

Debuutplaat

Wie nieuwe muziek brengt, wil dat ook graag laten zien aan zijn fans. Maksim deed dat in mei een eerste keer door zijn debuutalbum te lanceren. Aanvankelijk wilde hij zijn plaat al in januari lanceren, maar door de coronacrisis stelde hij dat uit. “Ik wilde een release met toeters en bellen, maar dat ging toen niet”, vertelde hij daarover aan TV Familie. De zanger was bovendien ook erg onzeker over zijn debuutplaat. De muziek laat volgens hem zien wie hij echt is. “Het is de eerste keer dat ik me volledig blootgeef. Ik heb er lang aan gewerkt en veel gepiekerd en getwijfeld. Ik leg mijn gevoelens bloot en het was niet evident om dat te vertalen in nummers.”

De populariteit van Maksim Stojanac steeg in de maanden na de lancering van zijn debuutplaat nog een beetje meer aangezien hij zijn muziek meteen mocht brengen in de AB. In juni mocht hij de Brusselse concerthal inpakken met zijn eerste liveconcert. “Ik kijk er heel erg naar uit om op te treden in de AB. Mijn fans zijn heel belangrijk voor mij en ik wil zoveel mogelijk contact met hen hebben”, vertelde hij daarover aan het online muziekmagazine DaMusic. 

Wat betreft zijn televisiewerk brak Maksim in het voorjaar ook door als presentator. Na zijn acteerwerk op Ketnet mocht hij samen met An Lemmens het programma ‘The Voice Kids’ presenteren. Later dit jaar, in december, maakte hij opnieuw zijn opwachting in een televisieprogramma. Zo nam hij deel aan het tweede seizoen van ‘BV Darts’. Hij won het programma bovendien, nadat hij in de finale Hans Van Alphen versloeg. 

We kunnen dus concluderen dat Maksim Stojanac er een druk jaar heeft opzitten. Van eigen muziek tot optredens en televisiewerk, de rijzende ster was dit jaar overal en lijkt verder te gaan op zijn elan. We horen ongetwijfeld nog van dit talent! 

Bekijk het nieuwe seizoen van ‘#LikeMe’ vanaf 11 januari op Ketnet of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top