Nieuw jaar, nieuwe releases op Netflix

Series | Mysteries, veldslagen, spannende animatie en dolle achtervolgingen komen in januari op je af op streamingdienst Netflix. Het nieuwe jaar wordt goed afgetrapt met deze nieuwe films en series.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Pale Blue Eye

We schrijven het jaar 1830. De geharde detective Augustus Landor onderzoekt een reeks vreemde moorden aan de militaire academie van West Point, New York. Daar studeert ook een jonge Edgar Allen Poe, die later de dichter en auteur achter gothische horrormeesterwerken als ‘The Raven’ zou worden. Hij staat de detective bij.

Dat is het verhaal van de fictieroman ‘The Pale Blue Eye’, die nu door regisseur en scenarist Scott Cooper (‘Crazy Heart’) verfilmd is tot de gelijknamige film. Christian Bale (‘The Dark Knight’, ‘The Prestige’) speelt de rol van de detective Landor en Harry Melling (‘Harry Potter’, ‘The Queen’s Gambit’) kruipt in de huid van de jonge Poe, bij wiens literaire stijl deze film duidelijk inspiratie haalde.

Ontdek ‘The Pale Blue Eye' vanaf 6 januari op Netflix.

Vikings: Valhalla – seizoen 2

Na het besluit van de serie ‘Vikings’, over de veroveringen en plunderingen van Ragnar Lodbrok in de 8ste eeuw, kwam er de op zichzelf staande spin-off ‘Vikings: Valhalla’. Daarin spelen we een goeie 100 jaar door om de avonturen van de afstammelingen van Lodbrok te volgen. Sam Corlett kruipt in de huid van Leif Eriksson, de IJslandse ontdekkingsreiziger van wie vermoed wordt dat hij de eerste Europeaan was die voet zette op Noord-Amerikaanse grond.

Deze serie speelt zich af aan het einde van het tijdperk van de Vikings, toen interne strubbelingen bloederige conflicten veroorzaakten tussen de Noormannen. Leif, zijn zus Freydis en Harald Sigurdsson reizen samen van het ene slagveld naar het andere terwijl ze gevangen zitten tussen verschillende machtsstrijden.

Ontdek het tweede seizoen van ‘Vikings: Valhalla' vanaf 12 januari op Netflix.

Kung Fu Panda: The Dragon Knight – seizoen 2

De geliefde reuzenpanda Po is terug voor een tweede seizoen van spin-offserie ‘Kung Fu Panda: The Dragon Knight’, waarin hij de bruine beer Luthera, gehuld als een Engelse ridder, helpt om vier legendarische wapens terug te vinden. Deze animatiereeks speelt zich af na de gebeurtenissen van ‘Kung Fu Panda 3’ en ‘Kung Fu Panda: The Paws of Destiny’. Jack Black spreekt opnieuw de stem van Po in en de bruine beer Luthera wordt vertolkt door zangeres Rita Ora.

Ontdek het tweede seizoen van ‘Kung Fu Panda: The Dragon Knight' vanaf 12 januari op Netflix.

Sky Rojo – seizoen 3

Alex Pina, de bedenker van het fenomeen ‘La Casa de Papel’ volgde die misdaadreeks op met ‘Sky Rojo’, waarin drie prostituees Coral, Wendy en Gina proberen te ontsnappen aan hun oude leven en opnieuw te beginnen. Ze worden echter op de hielen gezeten door hun voormalige werkgevers, die nog een eitje met hen te pellen hebben.

Het derde seizoen van deze reeks met Lali Espósito, Verónica Sánchez en Yanis Prado in de hoofdrollen, zal meteen ook het laatste zijn. Moises is er nog steeds op gebrand om de dood van Christian te wreken. De drie hoofdrolspeelsters vluchtten aan het einde van het vorige seizoen aan boord van een cruiseschip, maar het lijkt erop dat hun problemen verre van opgelost zijn.

Ontdek het derde seizoen van ‘Sky Rojo' vanaf 13 januari op Netflix.

Bank of Dave

De nieuwe film ‘Bank of Dave’ vertelt het waargebeurde verhaal van Dave Fishwick, een doodgewone man uit Burnley die door hard werk miljonair werd, en dat geld aanwendt om zijn eigen bank te openen. Niet met de bedoeling om nog rijker te worden, maar wel om de lokale handelszaken vooruit te helpen met leningen en de economie van Burnley een boost te geven. Fishwick moest het schier onmogelijke weten te verwezenlijken. Het was namelijk al ruim 100 jaar geleden dat er in Engeland nog een nieuwe bankvergunning werd uitgedeeld.

Rory Kinnear (‘No Time to Die’, ‘Black Mirror’) speelt in ‘Bank of Dave’ de rol van Fishwick. Hij wordt bijgestaan door Joel Fry (‘Game of Thrones’, ‘Cruella’) als advocaat Hugh. Andere rollen zijn voor Phoebe Dynevor (‘Bridgerton’), Hugh Bonneville (‘Notting Hill’), Paul Kaye en Jo Hartley (beiden te zien in ‘After Life’).

Ontdek ‘Bank of Dave' vanaf 16 januari op Netflix.

En place – seizoen 1

En Place’ (internationaal bekend als ‘Represent’) is een satirische komische reeks met Jean-Pascal Zadi en Benoît Poelvoorde in de hoofdrollen. Zadi, die de reeks samen met François Uzan bedacht, speelt een Parijse jeugdwerker die het schopt tot de laatste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Is het land wel klaar voor een zwarte president uit de banlieues? Of is hij net de frisse wind die de Fransen nodig hebben?

Ontdek ‘En Place' vanaf 20 januari op Netflix.

Lockwood & Co. – seizoen 1

De nieuwe achtdelige serie ‘Lockwood & Co.’ is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks voor tieners van Jonathan Stroud. Daarin volgen we drie jonge spokenjagers, Lucy Carlyle (Ruby Stokes), Anthony Lockwood (Cameron Chapman) en George Karim (Ali Hadji-Heshmati). In het door spoken (of zoals ze in deze reeks genoemd worden: visitors) geplaagde Londen richten zij hun eigen startup van spokenverdelgers op.

De spokenjagers van het jonge bedrijfje Lockwood & Co. hebben in tegenstelling tot hun volwassen concurrenten geen andere motieven dan de stad veiliger te willen maken door ’s nachts de strijd aan te gaan met gevaarlijke entiteiten. Gaandeweg ontrafelen ze een mysterie dat de wereld voorgoed zal veranderen.

Ontdek ‘Lockwood & Co.' vanaf 27 januari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top