Camille in 'Het Huis': een spraakwaterval met een indrukwekkende passie voor muziek

Films | Ze is amper 21 jaar oud maar heeft al een carrière uitgebouwd om u tegen te zeggen. Camille Dhont is de jongste gast ooit in 'Het huis', werd onlangs door VRT aangekondigd. Eric Goens nam een gok en dacht aanvankelijk dat Camillie niet zoveel te vertellen zou hebben. Wel, daarin heeft hij zich royaal vergist. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze aflevering van 'Het huis' is meer dan alleen een retrospectieve van de carrière van de Wevelgemse zangeres. Zoals enkele kranten eerder terecht opmerkten, is aan Eric Goens een goede spion verloren gegaan. Al na 5 minuten na het begin van het programma wist hij diepe indruk te maken op Camille door een schilderij van haar grootvader te tonen. Wanneer ze vertelde over de goede band met haar grootouders, wordt ze emotioneel.

Passie

Niettemin toont Camille vrij snel daarna haar West-Vlaamse nuchterheid. Beschuldig haar niet van divastreken, want ze repliceerde gisteren fors dat het een droom van haar was om te zingen, niet om bekend te zijn. Voor dat succes moest ze vechten: ze werd uitgeschakeld bij Eurosong Junior 2012 én 2013, kreeg geen enkele stoel gedraaid in The Voice Kids en zat aanvankelijk op de reservebank van #LikeMe. Pas in 2019 zou ze finaal doorbreken met #LikeMe.

Bovendien zat de passie voor zang er al vroeg in bij Camille. Zo zagen we ze zenuwachtig lachen toen Eric Goens uit het archief van de gemeentelijke basisschool van Waregem haar eerste videoclip 'Nummer 1' opdiept. Het fragmentje uit 2009 toont eveneens dat het muziekvirus in de familie Dhont heerst. Het was immers haar vader die het clipje monteerde en een stuk van het nummer componeerde.

Ziekte

Haar passie voor muziek zorgde ook voor eenzaamheid, getuigde ze. Camille was meer een eenzaat op school, maar ook de ziekte van haar moeder zorgde ervoor dat haar jeugd niet altijd over rozen ging. Op 12-jarige leeftijd werd ze min of meer de mantelzorger van haar moeder nadat ze serieuze pijnklachten ontwikkelde vanwege een whiplash. 

Drie jaar geleden werd haar moeder bovendien getroffen door een hersenbloeding en raakte in coma, een rake klap in haar leven waar ze gisteren voor het eerst over vertelde. "Het is niet aan mij om dit bekend te maken, ze heeft nooit om de aandacht gevraagd", verantwoordde ze haar beslissing om dit nu pas te vertellen. Ondertussen heeft haar moeder een revalidatietraject achter de rug en is ze Camilles manager. Eric Goens weet de zangeres nog te verrassen door te onthullen dat haar moeder op advies van haar psycholoog zich voltijds met Camilles carrière bezighoudt. Dit is nogmaals een bewijs dat gastheer Goens het métier van researcher en programmamaker tot in de puntjes beheerst.

Bekijk ‘Het Huis’ op maandag om 20u40 op Eén, VRT MAX of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top