Dit zijn de beste remakes van 2022

Films | Het afgelopen jaar zijn er heel wat leuke films verschenen. Er doken onder andere enkele leuke komedies op, meer dan een handvol spannende thrillers en bijwijlen prachtige animatiefilms. Er verschenen ook enkele remakes en de beste daarvan heeft Pickx in dit artikel opgelijst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Matilda the Musical

In deze musicalfilm van regisseur Matthew Warchus zien we hoe de hoogbegaafde Matilda (Alisha Weir) het niet heeft getroffen met haar gezin. In tegenstelling tot haar familieleden leest ze graag en schrijft ze zeer goed. Ze is bovendien autodidacte en wil dolgraag naar school gaan om te leren. Haar ouders sturen haar helaas naar Crunchem Hall: een zeer strenge school waar de zeer stuurse directrice Agatha Trunchbull (Emma Thompson) de plak zwaait.

‘Matilda the Musical’ is gebaseerd op het kinderboek van Roald Dahl ut 1988. In 1996 is de film al eens verfilmd door de Amerikaanse acteur en regisseur Danny DeVito. Deze nieuwe versie vloeit voor uit een musicalvoorstelling, ‘Matilda the Musical’, die sinds 2010 in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten liep. Het verhaal blijft grotendeels hetzelfde, al bevat deze versie van het kinderverhaal wel heel wat leuke liedjes.

Ontdek 'Matilda' van acteur en regisseur Danny DeVito en 'Matilda the Musical' vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie  'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Lees ook: ‘Matilda the Musical’ op Netflix: een oud kinderverhaal in een nieuw jasje

Guillermo del Toro's Pinokkio

Meer dan tachtig jaar nadat het verhaal van Pinokkio voor het eerst werd verfilmd, kroop de Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro in de studio om zijn eigen versie van dit kinderverhaal te maken. Hij maakt gebruik van stop-motionanimatie en vertelt ons op deze manier over de ongehoorzame houten pop Pinokkio die aan de verwachtingen van zijn vader probeert te voldoen. Del Toro’s versie speelt zich af in de jaren dertig in Italië, een tijd waarin Mussolini’s fascistische ideeën hoogtij vierden. Enkele maanden geleden kwam ook Disney met een nieuwe versie van Pinokkio op de proppen met Tom Hanks. Beide versies zijn het bekijken waard, maar onze keuze gaat naar de betoverende versie van Guillermo del Toro.

Ontdek ‘Guillermo del Toro's Pinokkio’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.    


Scream

Vijfentwintig jaar na de gewelddadige moordpartijen die de stad Woodsboro op zijn grondvesten heeft doen daveren, schuilt een nieuwe moordenaar achter het masker van Ghostface die het op een bende jongeren gemunt heeft. Het voornaamste doelwit van de gemaskerde moordenaar, Samantha Carpenter (Melissa Barrera), beseft al snel dat zij en haar vrienden rechtstreeks gelinkt zijn aan de slachtoffers van de vroegere moordenaars. Gelukkig worden ze geholpen door Dewey Riley (David Arquette), Gale Weathers (Courtney Cox) en Sidney Prescott (Neve Campbell), de overlevenden van de vier eerdere bloedbaden. Deze remake van regisseur Matt Bettelini-Opin is alweer de vijfde film in de ‘Scream’-filmfranchise.

Goodnight Mommy

Deze remake van regisseur Matt Sobel is gebaseerd op de Oostenrijkse film ‘Ich seh, ich seh’ uit 2014. In deze nieuwe Amerikaanse versie van de oorspronkelijke film speelt actrice Naomi Watts een moeder van een tweeling die naar huis terugkeert na plastische chirurgie aan het gezicht. De twee jongen vinden het beeld van een ingepakte moeder maar niets, en merken ook op dat hun moeder zich anders gedraagt. Ze denken zelfs dat iemand anders de plaats van hun moeder heeft ingenomen…

'Goodnight Mommy' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

All Quiet on the Western Front

In deze Duitse film van regisseur Roger Donaldson zien we hoe Paul Baumer en zijn twee vrienden vrijwillig in dienst gaan in het Duitse leger. Ze zijn fier op hun vaderland, maar hun enthousiasme verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze met de wrede werkelijkheid aan het front worden geconfronteerd. Paul moet zijn ideeën over de vijand bijstellen, maar ook trachten te overleven… Het scenario van ‘All Quiet on the Western Front’ is gebaseerd op een gelijknamige roman van de Duitse schrijver Enrich Maria Remarque uit 1929. In 1930 en 1979 werd dit verhaal al eens ingeblikt. 

Ontdek ‘All Quiet on the Western Front' vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top