Dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over de musical 'Chicago'

Films | Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones en Richard Gere geven het beste van zichzelf in deze musical die zich afspeelt in de jaren 1920. Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van 'Chicago' neemt Pickx een kijkje in de making of van Rob Marshalls film.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze musical van Rob Marshall doet je denken aan een Amerikaanse versie van de Moulin Rouge. In het Chicago van de jaren twintig doen twee moordenaressen er alles aan om beroemd te worden en de gevangenis te ontlopen. De film verkent de thema's roem, schandaal en corruptie tegen een achtergrond van vrolijke jazzmuziek. Richard Gere, Catherine Zeta-Jones en Renée Zellweger spelen de pannen van het dak. Chicago won zes Oscars, waaronder Beste Film. 

Position switch

Hugh Jackman kreeg initieel de hoofdrol aangeboden, maar vond zichzelf te jong voor de rol. Maar toen hij de film uiteindelijk zag, zei hij dat hij spijt had dat hij de kans aan zich voorbij had laten gaan. Omgekeerd werd Charlize Theron geselecteerd voor de rol van Roxie, maar na een verandering van regisseur moest ze opnieuw auditie doen voor de rol, die ze dan verloor van Renee Zellweger. Voor de rol van Mama Morton, in de film gespeeld door Queen Latifah, werd actrice Kathy Bates eerst benaderd, maar zij moest van de rol afzien omdat ze op dat moment al 'Mr Schmidt' met Jack Nicholson aan het filmen was. Zelfs Beyonce zei dat ze de rol wilde.

Wat de rol van Billy Flynn betreft, was Michael Jackson de oorspronkelijke keuze van regisseur Rob Marshall, maar uitvoerend producent Harvey Weinstein stribbelde tegen, omdat hij vond dat de nadruk meer op hem zou komen te liggen dan op Catherine Zeta-Jones en Renée Zellweger.

Een grote rol voor Richard Gere

Richard Gere nam drie maanden lang tapdanslessen voor de film, en werkte zich een halve dag lang in het zweet voor die ene tapdansscène. 'Chicago' werd uiteindelijk genomineerd voor twaalf Oscars. Renée Zellweger was genomineerd voor Beste Actrice, John C. Reilly voor Beste Bijrol en Catherine Zeta-Jones en Queen Latifah voor Beste Bijrol. De enige grote ster van de film die niet werd genomineerd was Richard Gere, en hij zei dat hij teleurgesteld was. "Iedereen was genomineerd. Ik zat daar maar te wachten om mijn naam te lezen in de nominaties, ik moet toegeven dat het me raakte", zei hij in 2012.

Best Original Song

De film was ook genomineerd voor Best Original Song met 'I Move On'. Dat nummer werd gezongen door Catherine Zeta-Jones en Renée Zellweger. Beide actrices waren uitgenodigd om het liedje te zingen tijdens de Oscars, maar Renée Zellweger weigerde, omdat ze zich toen niet op haar gemak voelde om live voor zo'n publiek te zingen. Queen Latifah redde de dag en voerde het nummer uit met een hoogzwangere Zeta-Jones, die tien dagen later beviel.

‘Chicago’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top