Van 'The Help' tot 'The First Lady': dit zijn de beste rollen van Viola Davis

Films | Viola Davis heeft geen introductie meer nodig! De Amerikaanse actrice uit South Carolina heeft haar stempel op de filmwereld gedrukt met haar ongelooflijke prestaties, die haar respectievelijk een Oscar, een Tony Award en een Emmy opleverden voor uitstekende prestaties in film, theater en televisie. Pickx blikt terug op drie van haar beste optredens.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aibileen Clark in 'The Help' (2011)

'The Help', gebaseerd op de gelijknamige roman van Kathryn Stockett, is een analyse van de burgerrechtenbeweging in Mississippi in de jaren zestig. De film richt zich op de benarde situatie van zwarte dienstmeisjes die, naast het opvoeden van kinderen en het runnen van de huizen van de rijke blanke families waarvoor ze werken, te maken krijgen met discriminatie en racisme.

In dit prachtige drama zien we Viola Davis als Aibileen Clark, een dienstmeisje wiens sterke, vastberaden maar moederlijke persoonlijkheid een diepgaand effect heeft op het kleine witte meisje dat ze opvoedt. Maar ook Emma Stone die Skeeter Phelan speelt, een jonge schrijfster die de dienstmeisjes interviewt om hun barre toestand te onthullen en hun levensverhalen te delen. Davis' optreden, dat werd genomineerd voor een Oscar, zit vol hartverscheurende terughoudendheid. Daardoor worden de momenten waarop ze zich openstelt over haar traumatische ervaringen met het moederschap of losgaat als de ongefilterde Minny Jackson des te opvallender.

Ma Rainey in 'Ma Rainey's Black Bottom' (2020)

In dit voor een Oscar genomineerde muzikale drama lopen de gemoederen hoog op tijdens een opnamesessie in het Chicago van 1920, terwijl de muzikanten wachten op de legendarische Ma Rainey, de baanbrekende artieste die "de moeder van de blues" wordt genoemd. De film, geregisseerd door George C. Wolfe, is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van August Wilson en volgt de invloedrijke zangeres en liedjesschrijfster op haar weg door de wereld.

Wolfe volgt de invloedrijke blueszangeres Ma Rainey (Viola Davis) in haar strijd met haar witte manager en producer, die vastbesloten zijn haar hun artistieke keuzes op te leggen. Viola Davis transformeert zichzelf met gemak, zowel fysiek als emotioneel, in deze imposante, ongegeneerde en gerespecteerde zangeres. Ma Rainey neemt geen blad voor de mond, wat de momenten waarop ze ervoor kiest te zwijgen des te meer gewicht geeft. Een ongelooflijke prestatie... zelfs in de stiltes.

Ontdek ‘Ma Rainey's Black Bottom’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Michelle Obama in ‘The First Lady’ (2022)

De miniserie 'The First Lady', gemaakt door Aaron Cooley en geregisseerd door Susanne Bier, dompelt je onder in de wereld van de Oostvleugel van het Witte Huis. Het volgt de verweven lotgevallen van drie First Ladies van de Verenigde Staten: Eleanor Roosevelt, Betty Ford en Michelle Obama, gespeeld door respectievelijk Gillian Anderson, Michelle Pfeiffer en Viola Davis.

De serie laat zien hoe moeilijk het was voor de vrouwen van deze presidenten om hun man te steunen en tegelijkertijd hun identiteit en eigenheid te behouden. Viola Davis speelt Michelle Obama, de vrouw van president Barack Obama en de eerste Afro-Amerikaanse First Lady. De actrice heeft zich voor deze gelegenheid naar eigen zeggen "opnieuw uitgevonden" om zo dicht mogelijk bij Michelle Obama te komen.

Viola Davis is ook te zien in twee andere ongelooflijke prestaties, 'Black Adam' en 'Fences', die nu beschikbaar zijn op de Pickx VOD-catalogus.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top