Deze scènes uit Harry Potter brengen je in de kerststemming

Films | De feestdagen zijn altijd een magische tijd, dus beeld je in hoe magisch ze wel niet zijn in de toverwereld van Harry Potter. Deze scènes uit de films brengen je volledig in de kerststemming

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als je geniet van een paar dagen welverdiende vakantie, aarzel dan niet om je op te krullen in je dekentje en (opnieuw) alle foto's in de 'Harry Potter'-saga te bekijken. Die passen namelijk perfect bij de sfeer van de feestdagen. Tijdens elke film wordt Kerstmis gevierd, hoewel het de ene keer al wat vrolijker is dan de andere. Pickx schotelt je vijf scènes voor die gewijd zijn aan deze prachtige feestdag.

De eerste kerst op Zweinstein

Harry's eerste kerst op Zweinstein is erg vrolijk. Hij vindt namelijk tot zijn grote verbazing cadeautjes onder de boom die op zijn naam staan. De broers Wemel krijgen allemaal truien en ook voor Harry zit er eentje ingepakt. Daarnaast krijgt hij ook de onzichtbaarheidsmantel waar hij in de komende films nog veel plezier aan zal beleven. Deze scène is de perfecte weergaven van hoe licht en vrolijk de eerste films in de reeks nog waren. 


Het cadeau van Sirius

Tijdens het kerstseizoen van zijn vijfde jaar wordt Harry geplaagd door twijfel en verwarring over zijn band met Voldemort. Voordat de groep terugkeert naar de school, neemt Sirius Harry apart om hem gerust te stellen en hem een kerstcadeau te geven: een communicatiespiegel. Zo konden ze met elkaar communiceren zonder uilen te moeten gebruiken. Alleen sterft Sirius niet veel later en blijft Harry achter zonder zijn geliefde peetvader. 

Het kerstbal

Tijdens het Tovenaarstoernooi is het belangrijkste evenement van de feestdagen het Kerstbal. Helaas voor Ron, Harry en Hermelien eindigt de nacht in tranen. Ron en Harry nodigen de Patil tweeling uit, maar geen van hen heeft echt plezier. Hermelien gaat met Viktor Krum, maar nadat Ron jaloers wordt, verlaat ze het bal in een woedeaanval, waardoor de avond ook voor haar verpest is.


De Spiegel van Neregeb

In zijn eerste jaar gaat Harry 's nachts na Kerstmis met zijn onzichtbaarheidsmantel naar de bibliotheek, op zoek naar informatie over Nicholas Flamel. Als Argus Filch hem probeert te pakken, rent hij de gangen in en stuit hij op een kamer met de Spiegel van Neregeb, die de macht heeft om de toeschouwer te laten zien wat hij het liefste wil. En Harry ziet uiteindelijk zijn familie, die hij nog nooit in zijn leven heeft gezien. 


Het sneeuwballengevecht

In 'Harry Potter en de Gevangene van Azkaban' mag Harry het kasteel niet verlaten omdat hij geen toestemming heeft van zijn nonkel en tante. Ron en Hermelein trekken dus alleen naar Zwijnsveld en terwijl ze daar wandelen in de sneeuw, komt het tweetal Draco Malfidus en zijn vrienden tegen. Die laatste heeft natuurlijk weer niet veel vriendelijks te zeggen, maar nadat hij Hermelien uitscheldt voor modderbloedje krijgt hij een sneeuwbal tegen zijn hoofd. De sneeuwbal komt schijnbaar uit het niets, maar eigenlijk is het Harry die uit het kasteel gevlucht is onder zijn onzichtbaarheidsmantel. 

Ontdek ‘alle films uit de 'Harry Potter'-reeks’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top