'De Tijdloze' op Canvas: van Bruce Springsteen tot Tijs Vanneste

Muziek | ‘De Tijdloze’ is een van de meest succesvolle en bekendste muzieklijsten in België. Elk jaar kijken muziekfans reikhalzend uit naar de laatste dag van het jaar waarop radiozender Studio Brussel traditiegetrouw ‘De Tijdloze 100’ uitzendt. Dit jaar zal je net als vorig jaar via Canvas op het scherm kunnen meegenieten van fantastische muziek

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanaf 26 december brengt Canvas immers de talkshow ‘De Tijdloze’. Vijf dagen na elkaar gaat presentatrice Michèle Cuvelier op zoek naar straffe verhalen, onverwachte verbanden en verrassende details die schuilgaan achter tijdloze songs. Dit doet ze samen met Bent Van Looy, Lara Chedraoui, Lennert Coorevits en tal van muzikale gasten, vanuit de Budafabriek in Kortrijk.

Bent Van Looy stelt zijn kennis geheel ten dienste van Michèle en duikt met haar in 'De Tijdloze', op zoek naar de bijzondere bomen in het bos. Lennert Coorevits van de Compact Disk Dummies gaat met een beperkt instrumentarium op zoek naar de rode draad doorheen tijdloze nummers over genres en decennia heen. 

Springsteen en B.I.G.

Dan is er nog het werk van frontzangeres Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers. Zij trekt elke aflevering voor inspirerende reportages naar New York. Daar gaat ze zich verdiepen in de geschiedenis van de muziek. Ze volgt onder meer het spoor van Bruce Springsteen en herdenkt de ondertussen al 25-jarige dood van hiphop-legende The Notorious B.I.G.

Dat is echter niet alles. Michèle Cuvelier praat met onder meer Alex Callier, Tijs Vanneste, MEROL, Sylvie Kreusch en DAAN over hun band met 'De Tijdloze'. Dan zijn er nog muzikale toppers als Kris Wauters (Clouseau), Thibault Christiaensen (Equal Idiots), Mauro, Willy Organ, Glints, Tsar B, Naima Joris, Stefanie Mannaerts (Brutus) en Miss Angel die heel wat vragen mogen beantwoorden. Wat is hun tijdloze top 3? Bij welke band hadden ze graag gespeeld? En welk nummer ontroert hen?

Het belooft dus weer een tijdloos avontuur te worden met tal van muzikale hoogtepunten.

Bekijk ‘De Tijdloze’ vanaf maandag 26 tot en met vrijdag 30 december om 20u30 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top