Christoff zingt zijn favoriete levensliederen in 'Circle of Live: Legends'

Muziek | De keizer van het Vlaamse lied is nog steeds Will Tura, maar Christoff wordt weleens de schlagerkoning van Vlaanderen genoemd. Die tweede heeft zijn status als legende intussen dubbel en dik verdiend, dus wordt hij deze week uitgenodigd in ‘Circle of Live: Legends’ op Pickx+. Om je voor te bereiden geven we alvast wat achtergrond mee over de zanger die tussen zijn acht nummers door op de rooster gelegd wordt door Charlotte Leysen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat we Christoff in de inleiding een schlagerkoning hebben genoemd, zal hij ons nu niet meer kwalijk nemen, maar ooit was hij er blijkbaar niet echt mee opgezet dat hij in dat hokje geduwd werd. De term schlagermuziek had namelijk een bepaalde bijklank, was een zogezegd ongesofisticeerd genre dat niet op alle radiozenders of op elk feestje thuishoorde. Intussen is daar, mede dankzij invloeden vanuit Duitsland en Nederland, volgens de zanger wat verandering in gekomen. Nu is de grens tussen wat schlagermuziek is en wat gewoon Nederlandstalige muziek heet veel kleiner.

Met die Nederlandstalige muziek groeide Christoff op. Bij zijn grootouders werden altijd artiesten als Will Tura, Paul Severs en Willy Sommers gedraaid. Christoff De Bolle (dat staat op zijn paspoort gedrukt) zag als 15-jarige telg in 1991 zijn kans schoon om op de televisie te komen met het intussen legendarisch geworden VTM-programma ‘Soundmixshow’. Daar zong hij een nummer van Luc Steeno, zijn zus Lindsay was toen nog een van zijn achtergronddanseressen. Toen Christoff een duet wilde zingen dat Steeno met zijn zus had opgenomen, kwam ook Lindsay naar de voorgrond.

Na de ‘Soundmixshow’ werd Christoff uitgenodigd om hier en daar een optreden te komen geven en van het ene kwam steeds het andere. Tot hij ineens besefte dat hij elk weekend op een podium stond en dat ook de duetten die hij intussen samen met zijn zus opnam aansloegen, en dat er dus misschien wel een carrière mee te rapen viel.

Die carrière legde de zanger alvast geen windeieren. In de jaren 90 bracht hij zijn eerste platen uit en in de zomer van 1998 stond hij een hele zomer op het podium van ‘Tien Om Te Zien’ met zijn single ‘Een optimist’. Een van de absolute hoogtepunten moet de hit ‘Een ster’ zijn, zijn eerste nummer één-hit in de Vlaamse Ultratop 50 en een levenslied dat nog steeds talloze luisteraars in het hart raakt.

Maar liefst vijf keer viel Christoff in de prijzen bij Radio 2 Zomerhit. In zijn prijzenkast staan ook vier MIA’s in de categorie Vlaams populair. Die prijzen zijn mooi meegenomen, maar als we de altijd optimistische zanger mogen geloven, zijn die niet waar hij het voor doet. “Ik wil mensen blij maken”, zegt hij in ‘Circle of Live’. “Ik wil hen een schouderklopje geven. Dat lees ik in brieven, dat mensen steun en kracht vinden in mijn muziek en dat hun batterijen opgeladen worden. Dat vind ik een tof compliment.”

In de studio van Pickx+ zingt Christoff enkele van zijn favoriete nummers uit zijn repertoire, zoals ‘Jij bent mijn hartslag’, ‘Als je bij me bent’, ‘Zeven zonden’ en, uiteraard ‘Een ster’.

'Circle of Live: Legends’ met Christoff is vanaf 25 december beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top