Deze AB-concerten kruis je maar beter aan op de kalender

Muziek |

2023 belooft een boeiend muzikaal jaar te worden, met interessante releases en veelbelovende concerten. Zoals steeds heeft de Ancienne Belgique, de iconische muziektempel in hartje Brussel, ook weer een mooi programma in de aanbieding. Pickx helpt je kiezen met een selectie aan niet te missen concerten in de AB.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Loyle Carner – 25 & 26 januari 2023

Een van de interessantste en meest poëtische rappers die the UK in de aanbieding heeft. Zijn nieuwste album ‘Hugo’ is opnieuw een pareltje dat een jazzy sfeertje, nostalgische samples, vette hiphopbeats en vlotte rhymes mengt tot een uniek geheel. De aangename diepe stem en het Londense straataccent van Loyle Carner vormen the icing on the cake. Carner is geen typische MC die zich vooral bedient van bling-bling en machocultuur om zijn teksten een zogezegd scherp randje te geven. De jonge creatieveling heeft een alternatieve kijk op het genre dat hem zo lief is en hanteert een meer filosofische benadering in zijn teksten. Moderne, relevante hiphop voor de meerwaardezoeker, quoi.

Brutus – 3 februari 2023

De Leuvense metalband rond drumster/zangeres Stefanie Mannaert mag zich gerust een internationale act noemen. Headliner op heel wat festivalaffiches en support act van grote namen. Terecht, want hun live reputatie is uitstekend. De energie die Mannaert uitstraalt vanachter haar drumstel is aanstekelijk, straf dat ze daar dan ook nog eens de zanglijnen bijneemt en daarmee het verschil maakt. Haar buddies Stijn Vanhoegaarden en Peter Mulders voegen groovy postrock en progrock-invloeden toe aan dat enthousiasme van Stefanie. Hun hits ‘War’ en ‘All Along’ zijn wat ons betreft regelrechte classics in het zwaardere genre en op hun recentste plaat ‘Unison Life’ bewijzen ze dat die quiet-loud-aanpak nog helemaal niet uitgewerkt is.

Lous & The Yakuza – 7 februari 2023

Trap, R&B, hiphop, zelfs Japanse instrumentatie, er is weinig dat niét in Lous And The Yakuza aan bod komt. Eclectisch lijkt wel een woord voor de 26-jarige Marie-Pierra Kakoma uitgevonden. Daarom spreekt ze ook zoveel mensen aan, vanuit alle lagen van de bevolking en vanuit diverse achtergronden. Zelf is ze met haar ouders vanuit Congo naar Brussel moeten vluchten. Ze belandde zelfs even als dakloze op straat, maar al snel vond ze haar weg in de muzieksector.

Haar talent is onmiskenbaar, haar charisma ontegensprekelijk. Zo prijkte ze op de cover van Vogue en liep ze als model op de Parijse catwalk voor modelabel Chloé. Maar het is vooral de kwaliteit van haar muziek die zo aanspreekt: van haar debuutsingle ‘Dilemme’ tot haar nieuwste hit ‘Hiroshime’, de klasse druipt ervanaf en het zijn aanstekelijke nummers die je dagen later nog meeneuriet. Dat we zo’n mondiale ster in een topzaal als AB kunnen bewonderen is vrij uniek: niet te missen dus!

Warhaus – 20 maart 2023

Het soloproject van Maarten Devoldere, tevens bekend als zanger van Balthazar, baadt in een Serge Gainsbourg-sfeertje en voegt daar een hedendaagse toets aan toe. Zeker op het recente ‘HaHa Heartbreak’, al het derde studioalbum van Warhaus, steekt Devoldere nog meer van zichzelf in het project. Enigszins therapeutisch zeg maar, na een liefdesbreuk die er stevig op inhakte en zijn hele zijn in vraag stelde. Minder edgy en zwoel dan de vorige platen, maar des te intiemer. We zijn benieuwd of dat tijdens de live shows ook zo zal overkomen. Sowieso trekt Warhaus je mee in een warm bad van French Pop en orkestrale chanson.

Coely – 25 maart 2023

Sinds haar veelgeprezen album ‘Different Waters’ in 2017 uitkwam, geldt Coely als een van de leading ladies in de Belgische hiphopscene.  Het leverde haar een gouden plaat op, optredens op Rock Werchter, Pukkelpop, Glastonbury en Pinkpop. Samenwerkingen met internationale namen als Kungs en Olly Murs. En zelfs een plaatsje in het voorprogramma van kleppers als Kendrick Lamar en Kanye West!

Nadien nam de Antwerpse even gas terug om te herstellen van een depressie en een kindje op de wereld te zetten, maar de in 2022 geloste singles ‘Alive’ -what’s in a name- en ‘Run It Up’ bewijzen dat ze na enkele jaren stilte weer klaar is om te knallen! Met een nieuw album dat eraan komt en enkele concerten op toplocaties. Zoals in de AB, waar Coely haar uitstekende live reputatie zal bekrachtigen: enthousiast, oprecht, krachtig.

Sylvie Kreusch – 30 maart 2023

Eerst als frontvrouw en gezicht van Soldier’s Heart (bekend van de bescheiden hit ‘African Fire’), vervolgens als muze en vocale sparring partner van Maarten Devolderes project Warhaus, en nu eindelijk helemaal als soloartieste: Sylvie Kreusch draait al een tijdje mee in de muziekbizz, maar pas sinds goed een jaar heeft ze haar vleugels volledig kunnen uitslaan. Dat heeft alles te maken met ‘Montbray’, het fantastische album dat ze eind 2021 onder eigen naam uitbracht.

Luister naar het het vrolijk dribbelende ‘Walk Walk’, het dromerige ‘Girls’ of het swingende ‘Let It All Burn’, dat zijn topnummers waar veel artiesten een arm of been voor zouden afstaan. Kreusch kan daar nog een portie enigma aan toevoegen, haar mysterieuze en sensuele uitstraling gutst bijna letterlijk van het podium. Een must see!

Black Box Revelation – 20 april 2023

Het valt haast niet te geloven -zo jeugdig blijven de mannen eruitzien- maar Black Box Revelation bestaat al meer dan vijftien jaar! Jeugdvrienden Jan Paternoster en Dries Van Dijck hebben ondertussen al vijf albums op hun cv staan, een handvol Belpopclassics (‘Never Alone, Always Together’, ‘I Think I Like You’, ‘Tattooed Smiles’, ‘Blown Away’) en toerden zowel in Europa als de VS rond. Het duo werd zelfs ooit uitgenodigd om op te treden in de gigapopulaire talkshow ‘Live with David Letterman’.

In het voorjaar van 2023 moet hun nieuwe, zesde album uitkomen, waarvan single ‘Wrecking Bed Posts’ de verrassende voorloper is. We horen een ander, iets fijnzinniger geluid, wat misschien te maken heeft met de samenwerking met producer Andy Savours (Arctic Monkeys). “We hadden zin om een album op te nemen dat de kids weer goesting doet krijgen om naar een gitaar te grijpen”, aldus Paternoster. “Muziek te maken om je stem bij te verliezen. Songs die ervoor zorgen dat je met bier begint te smijten als je ons live ziet. Het is simpelweg de rock-'n-rollplaat die we wilden maken.” Dat belooft voor hun show in de AB…

Dankzij Pickx Wonderland kan je voor 100 euro aan concertcheques winnen voor de concerten in de AB. Geldig tot 16 oktober 2023. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top