Onze favoriete hits van Hooverphonic

Muziek | Onze nationale trots Hooverphonic was vorige week nog te gast in ‘Circle of Live: Legends’ op Pickx+, waar ze een selectie van hun grootste hits uit een meer dan 25 jaar lange carrière brachten. Enkele klassiekers werden er in een nieuw jasje gestoken. We blikken ook even terug op onze favoriete nummers van Hooverphonic.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mad About You

Met dit nummer hebben veel luisteraars Hooverphonic ontdekt. Het nummer stond in de zomer van het jaar 2000 14 weken in de Ultratop 50. De single, de tweede nog maar van de band die de hitlijst haalde, na ‘Eden’, klom maar naar de 23ste plaats, maar bleef in de jaren nadien wel keer op keer opduiken in allerhande best of-lijstjes en op de soundtracks van films als ‘Driven’ en ‘A Lot Like Love’ of de serie ‘The Umbrella Academy’. Wat ons betreft is dit nog steeds hét essentiële Hooverphonic-nummer. En in ‘Circle of Live: Legends’ brachten ze een unieke, ingetogen versie van hun grote doorbraakhit.

Amalfi

De de band af en toe eens van zangeres wisselde, moeten we waarschijnljk niet meer vertellen. Momenteel schuimen Alex Callier en Raymond Geerts de podia weer af met hun favoriete nachtegaal Geike Arnaert, maar in 2010 nam Noémie Wolfs het voor vijf jaar over. De eerste single met haar als zangeres was ‘The night before’, maar onze voorkeur gaat toch uit naar ‘Amalfi’ uit 2013. Het was het eerste nummer op het tweede album dat Wolfs met Hooverphonic inblikte en gebruikt alle sterktes van haar stem ten volle. En als je wil horen hoe Geike het lied naar haar hand zet, moet je de aflevering van ‘Circle of Live: Legends’ herbekijken.

Badaboum

Op het album ‘In Wonderland’ werkte Hooverphonic samen met verschillende zangers, zoals Christa Jerôme, Tjeerd Bomhof, Felix Howard en ook Emilie Satt. Die Franse zangeres stond met haar duo Madame Monsieur nog op het Eurovisiesongfestival in 2018 – een podium waar de band zelf zou staan in 2021. Samen met Litlo Tinz zong Satt voor Hooverphonic het nummer ‘Badaboum’ in zwoel Frans in. Het geeft het nummer de sfeer mee van een rokerig café in een film noir.

 

Uptight

Luka Cruysberghs was tussen 2018 en 2020 de zangeres van Hooverphonic, tot ze haar plekje weer moest afstaan aan Geike. Over die wissel is al heel wat inkt gevloeid, waardoor soms ietwat vergeten wordt dat de band met Luka op kop ook heel wat topnummers produceerde. ‘Uptight’ is er zo eentje. Het nummer baadt in de strakke funk, maar is uiteraard in de eerste plaats op en top Hooverphonic. Immers, zoals de band in ‘Circle of Live: Legends’ aangeeft: een van hun grootste kwaliteiten is dat iemand na twee noten meteen hun geluid herkent.

 

Mysterious

Mysterious’ is een nieuw nummer van Hooverphonic en ook het eerste dat de band live bracht in de studio van Pickx+. Daar speelden ze een ingetogen en gestripte versie van het lied, waarin Geike zich waagt aan gesproken teksten. ‘Mysterious’ werd ook gebruikt als het themalied van de Australische dramaserie ‘Love Me’ bij de uitzendingen op Pickx+. In zijn interview met Pickx vertelt Alex Callier je er alles over.

'Circle of Live: Legends' is beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top