Vijf feiten die je misschien nog niet wist over Whitney Houston

Muziek | Sinds gisteren trek je best je dansschoenen aan om naar de bioscoop te gaan, want de gloednieuwe biopic over Whitney Houston wordt op het grote scherm gedraaid. Om je volledig voor te bereiden op 'I Wanna Dance With Somebody' lijst Pickx vijf feiten op die je misschien nog niet wist over de iconische zangeres. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

1. Debuutalbum om 'u' tegen te zeggen 

Het debuutalbum van Whitney Houston is door Rolling Stone opgenomen in de lijst van de 500 beste albums aller tijden. Daar staat het op een mooie 249ste plaats. 'Whitney Houston' kwam uit toen de zangeres 21 jaar oud was en ging de geschiedenis in als een album dat meerdere records brak en glazen plafonds verbrijzelde voor zowel vrouwen als mensen van kleur. Het was het eerste album van een zwarte vrouwelijke artiest dat bovenaan de Billboard charts stond en verkocht wereldwijd maar liefst 22 miljoen exemplaren

2. Awards bij de vleet

Het staat buiten kijf dat Whitney de meest bekroonde vrouwelijke artiest ooit is. Gedurende haar hele carrière won de zangeres maar liefst 415 awards, waaronder 2 Emmy's, 6 Grammy's, 16 Billboard Music Awards en 22 American Music Awards. 

3. Dolly Parton

Iedereen kent Whitneys hit 'I Will Always Love You', maar wist je ook dat het oorspronkelijk niet haar nummer was? Het liedje werd oorspronkelijk geschreven door Dolly Parton, maar Whitney Houston maakte er een hit van. Haar cover van 'I Will Always Love You' is het achtste best verkochte nummer aller tijden, met meer dan 24 miljoen verkochte exemplaren. Whitneys versie werd in 2020 opgenomen in het National Recording Registry van de Library of Congress, omdat ze werd beschouwd als een belangrijke bijdrage aan de Amerikaanse muziek.

4. Zeven keer nummer één

Het succes stopte daar niet voor Whitney. De zangeres wist zelfs zeven opeenvolgende nummer één Billboard 100 hits te scoren. Een daarvan zijnde het nummer waar het vorige feitje rond draaide, en verder staan ook 'Saving All My Love For You', 'How Will I Know', 'Greatest Love of All', 'I Wanna Dance With Somebody', 'Didn't We Almost Have It All' en 'Where Do Broken Hearts Go?' in die lijst.

5. Rock & Roll Hall of Fame

In 2020 werd Whitney Houston postuum opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Ze is een van de slechts vijftig vrouwen die zo'n eer te beurt is gevallen. De eerste was Aretha Franklin, die ook Whitneys meter is. Het zit daar dus duidelijk in de familie. 

Je kan 'I Wanna Dance with Somebody' nu gaan kijken in de bioscoop. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top