De Warmste Week op tv: deze speciale uitzendingen mag je niet missen

Films | Op maandag 19 december wordt een nieuwe editie van De Warmste Week afgetrapt. Dit jaar draait die inzamelactie voor het goede doel rond het thema kansarmoede. Iets wat vaak onder de radar blijft, maar niettemin heel veel ellende en wanhoop teweegbrengt. Zoals steeds heeft de VRT enkele speciale uitzendingen in petto. Pickx stelt ze aan je voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een hele week lang staat het VRT-aanbod in het teken van de grootste solidariteitsactie van Vlaanderen. Het epicentrum van de actie is natuurlijk 'Het Warmste Huis'. Een radiostudio die ergens in een stad wordt neergepoot -ditmaal is dat Hasselt!- en waar de mensen hun gift voor het goede doel persoonlijk kunnen afgeven. In ruil mogen ze dan een plaatje aanvragen bij de presentatoren in het huis. Dit jaar nemen Fien Germijn, Kawtar Ehlalouch, Eva De Roo en Sander Gillis de honneurs waar in Hasselt. 
De muziek en de warme, inspirerende babbels beluisteren doe je niet enkel via de radiokanalen (StuBru en MNM), maar kan je ook 24u op 24u volgen via televisie, afwisselend op Eén, Canvas en VRT MAX.

Joris Brys en Robin Keyaert zorgen als vliegende reporters van dienst voor af en toe een ludiek, vertederend of hartverwermand intermezzo. Elke dag komt ook Siska Schoeters langs in Het Warmste Huis. Siska zal ook elke avond te zien zijn op Eén in een apart programma waarin ze terugblikt op de hoogtepunten van die dag tijdens De Warmste Week.

Speciale uitzendingen

De VRT zal ook enkele bestaande formats pimpen naar De Warmste Week. Zoals het quizprogramma 'Switch'. In de week van 19 december zullen elke avond vanaf 19u45 enkele BV's hun kennis testen en het beste van zichzelf geven om geld in te zamelen voor het goede doel. Het gaat om: Aster Nzeyimana, Katrien De Ruysscher, Jonas Geirnaert, Annabet Ampofo en Thibault Christiaensen.

Er is ook het programma 'Durf te vragen', dat deze keer het centrale thema van De Warmste Week zal behandelen: kansarmoede. De aflevering van woensdag om 21u een aflevering laat mensen die dak- of thuisloos zijn aan het woord.

En in 'Vlammen tegen kansarmoede' gaat ex-K3-gezicht Kristel Verbeke op zoek naar de impact van kansarmoede op iemands leven. In twee afleveringen, op maandag en donderdag om 22.00 uur, praat ze met een honderdtal personen: mensen die er middenin zitten, maar ook buren, collega’s, vrienden en hulpverleners. Wanneer leef je in kansarmoede? En welke impact heeft dat op jouw leven?  

Op Ketnet kunnen we elke dag rond 19u10 de avonturen volgen van wrapper Héritier tijdens 'Tournée Héritier'. Hij trekt met zijn bakfiets door Vlaanderen en gaat langs bij Ketnetters die een actie georganiseerd hebben. De bakfiets is omgebouwd tot een mobiele dj-booth: ideaal om de Ketnetters te bedanken met hun favoriete plaatjes. Héritier begint zijn tournée op het strand van Oostende en eindigt uiteraard in Hasselt.

Uiteraard zal ook de slotshow, het moment suprême waarop het totale ingezamelde bedrag bekendgemaakt wordt, live kunnen volgen op televisie. 'Het laatste uur van De Warmste Week' zal zaterdag vanaf 17u het laatste uur van deze editie inluiden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top