‘James de musical’: de horrorverhalen van Karen Damen

Films | In de tweede aflevering van het huidige seizoen van ‘James de musical’ stond niemand minder dan Karen Damen centraal. Ze zakte af naar het NTGent voor enkele emotionele scènes over gebeurtenissen in haar leven, en daar zitten heus niet enkel hoogtepunten bij. Het programma zelf schiet intussen naar ongekende hoogtes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er werd afgelopen week namelijk aangekondigd dat er een liveshow van ‘James de musical’ zou doorgaan in de Lotto Arena. Op 4 februari kunnen fans van het programma genieten van een show met onder anderen Natalia, Bart Peeters, Willy Sommers, Margriet Hermans en uiteraard James Cooke zelf, die scènes uit hun eigen leven zullen spelen in een spetterend spektakel. Maar wie tickets wil, moet er snel bij zijn.

Een dag na de aankondiging, was de show namelijk al hopeloos uitverkocht. Niet getreurd voor wie er niet snel genoeg bij was, want donderdag kondigde SBS aan dat er een tweede voorstelling komt op diezelfde dag. Er zijn dus nog tickets voor de snelle beslissers!

De voorstelling kondigt zich aan als een totaalspektakel met nog enkele verrassingen, waaronder een mystery guest. En wie in de zaal zit, zal ook als eerste te horen krijgen wie de eerste gast zal zijn van het aankomende derde seizoen. Na de Gouden Roos in Montreux en de prijs voor Best Factual Entertainment Format in Cannes is dit opnieuw een succes voor het programma.

The show must go on

Over naar de orde van de dag nu, want de aflevering met Karen Damen maakte heel wat emoties los. De zangeres en ex-lid van K3 gaf toe dat ze zich aan “de typische vijf hoogtepunten” verwachtte, maar totaal verrast werd door de scènes die James besliste om uit te beelden. Het begon al bij de eerste scène, toen Sandra Kim zelve op het podium kwam.

Karen was als kind een grote fan van Eurosong. Maar op 3 mei 1986, terwijl het Eurovisiesongfestival doorging in het Noorse Bergen, zat Karen niet voor de televisie, maar aan de feesttafel. Ze vierde namelijk haar plechtige communie. En net dat jaar won Sandra Kim. “Een echt horrorverhaal”, noemt Karen het. Hopelijk maakte het feit dat Sandra Kim een scène meespeelde veel goed.

Van een verhaal dat enkel met enige overdrijving horror genoemd kan worden naar een ervaring die ongetwijfeld écht gruwelijk was. Het emotionele hoogtepunt van de aflevering ging over een wel heel zware episode in het leven van Karen. Ze had een miskraam, verloor de dag erna haar grootmoeder, en moest de daaropvolgende dagen tien jaar K3 vieren. Op zo’n moment op een podium ‘Oma’s aan de top’ moeten zingen, kan alleen maar vreselijk zijn geweest. The show must go on, we kunnen alleen maar respect hebben voor het professionalisme van Karen, maar wat rust was haar ook meer dan gegund.

Bekijk ‘James de musical’ op donderdag om 21u op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top