Deze films hebben kersttruien populair gemaakt

Films | Aanstaande vrijdag 16 december is het internationale kersttruiendag! Om deze unieke dag te vieren, blijkt Pickx terug op drie films die kersttruien populair hebben gemaakt bij het grote publiek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bridget Jones's Diary

In deze romantische komedie uit 2001 zien we hoe de eeuwige single Bridget Jones (Renée Zellweger) op zoek gaat naar haar prins op het witte paard en… enkele kilootjes minder op de weegschaal. Ze heeft haar oog laten vallen op haar baas, de charmante en sexy Daniel Cleaver (Hugh Grant). Maar haar moeder (Gemma Jones) heeft ook een potentiële kandidaat gevonden, de immer saaie Mark Darcy (Colin Firth).

Die draagt in een van de scènes uit de film een belachelijke kersttrui die zijn saaie persoonlijkheid onderstreept. We weten het niet zeker, maar deze kersttrui heeft Bridget Jones vast niet overstag doen gaan voor de man.

The Grinch

In deze film van regisseur Ron Howard maken we kennis met The Grinch. Dit groene monster leeft helemaal alleen aan de rand van Whoville, een stad waar kerstmis de meest gelukkige periode van het jaar is. The Grinch vindt kerstmis (en de stedelingen) eigenlijk maar niets en smeedt daarom een plannetje om het feest te dwarsbomen. Gelukkig kruist het jonge meisje Cindy op een dag het pad van The Grinch. Zij zal hem de waarde van kerstmis laten leren kennen en de stedelingen en The Grinch dichter bij elkaar brengen.

De Amerikaanse acteur en comedian Jim Carrey kroop voor deze film in de huid van The Grinch. Hij deed daarvoor een groen harig pak aan en sommige scènes kwam er zelfs nog een kersttrui aan te pas. Daarop staat de leuze van de kerstman af te lezen: 'Ho Ho Ho'.

Step Brothers

In deze komedie van regisseur Adam McKay zien we hoe de 40-jarige Brennan (Will Ferrel) nog steeds bij zijn moeder Nancy (Mary Steenburgen) inwoont, en de 39-jarige Dale (John C. Reilly) hetzelfde doet bij zijn vader Robert (Richard Jenkins). Brennan en Robert lijken enorm veel op elkaar: ze zijn allebei lui, hebben beiden geen job en leven nog steeds bij hun ouders. Die ouders hebben een oogje op elkaar laten vallen en beslissen om te trouwen. Hierdoor worden de twee volwassenen mannen familie van elkaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top