Voetbalfans unite! Ontdek ‘The Net’, een serie over de schaduwzijde van het betaald voetbal

Series | FOX trapt het nieuwe jaar af met een knaller van een serie, genaamd 'The Net'. In deze achtdelige internationale serie staat immers de corrupte wereldwijde voetbalbusiness centraal. Pickx vertelt je meer over deze ambitieuze serie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie een grote passie bezit voor voetbal, weet ook dat het er in het wereldje niet altijd even ethisch verantwoord aan toegaat. Eender welk Europees land wordt immers regelmatig opgeschrikt door een of ander gerechtelijk onderzoek binnen het voetbalmilieu. En wie herinnert zich niet de commotie die in ons land ontstond toen de verhalen over witwassen en matchfixing rond onder anderen spelersmakelaar Mogi Bayat publiek werden?

Net over die praktijken gaat ‘The Net’, een fictieserie waaraan heel wat bekende namen hebben meegewerkt, zoals de Nederlandse trots Raymond Thiry (‘Undercover’) en Tom Wlaschiha, bekend van ‘Game of Thrones’ en ‘Stranger Things’.

Epische seriecyclus

Thiry speelt de rol van Jean Leco. Zijn grote droom is om een wereldvoetbalcompetitie op te richten, een beetje zoals de twaalf Europese topclubs dat wilden doen met hun plannen omtrent een Super League, maar dan nog groter. Om die droom te verwezenlijken laat Leco zich door niets of niemand belemmeren. En dat dit tot heel wat corrupte situaties leidt, ook in ‘s werelds favoriete sport, maakt ‘The Net’ bloedstollend duidelijk.

Het aparte aan het ambitieuze, door Red Bull en de Duitse zender ARD ondersteunde ‘The Net’, is toch wel het concept. De serie is opgevat als een epische cyclus, met drie aparte, op zichzelf staande delen die toch onderling met elkaar verbonden zijn door de verhaallijnen en de terugkerende personages. Zo speelt ‘Promised Land’ zich af in Duitsland, ‘Prometheus’ in Oostenrijk en ‘Powerplay’ in Italië. Het deels in het Engels, deels in lokale talen gesproken ‘The Net' verkent op die manier wat er zich zo al allemaal achter de schermen van het internationale voetbal afspeelt. Dat dit niet alleen om verhalen over succes en titels winnen gaat maar ook over macht, controle en wraak spreekt voor zich en dat maakt de eerste aflevering ook meteen duidelijk.

Voetbal = maffia

‘Promised Land’ begint met Lea (Birgit Minichmayr, ze won een Zilveren Beer als actrice voor haar vertolking in ‘Alle Anderen’), een idealistische advocate in Berlijn met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Als haar verloofde David, een succesvolle voetbalscout, plots bij een auto-ongeluk sterft, komt ze er achter dat hij voor iets of iemand op de vlucht was. Haar vermoedens dat er iets niet pluis is, worden nog versterkt als ze Marcel (Max von der Groeben) ontmoet, een rechtse hooligan wiens beste vriend is vermoord op dezelfde dag dat David gestorven is. Samen trekken ze eropuit om te onderzoeken wat er nu precies gebeurd is, een speurtocht die hen naar de hoogste rangen van het internationale voetbal leidt.

'The Net' is bedacht door de Duitse opera- en theaterregisseur Matthias Hartmann, een man die niet terugdeinst voor grootse projecten en die bij manier van spreken de Shakespeare-klassiekers vanbuiten kent. Zijn serie over maffia-achtige structuren in het internationale voetbal sloeg alvast aan want naar verluidt zijn er al onderhandelingen over een Portugese serie met verhaallijnen in Brazilië en komen er wellicht ook een Scandinavische en Franse versie van ‘The Net’.

Bekijk ‘The Net – Promised Land’ op maandag 9 januari om 20u35 op FOX, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit. Je krijgt telkens een dubbele aflevering te zien. De volgende twee series ‘Prometheus’ en ‘Powerplay’ volgen na ‘Promised Land op hetzelfde tijdstip.

De trailer is te bekijken op de sociale media van FOX.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top