Dit zijn Hollywoods populairste kerstfiguren

Films | Zorgen de vele kerstfilms bij jou ook voor een kerstgevoel? Dat heeft volgens ons alles te maken met de leuke personages die in deze prenten te zien zijn. Pickx dook in de filmarchieven en somt enkele van de meest opvallende kerstfiguren uit Hollywood op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Grinch

Wie aan kerstfilms denkt, denkt in vele gevallen aan The Grinch. Dit groene monster leeft helemaal alleen aan de rand van Whoville, een stad waar Kerstmis de meest gelukkige periode van het jaar is. The Grinch vindt Kerstmis (en de stedelingen) eigenlijk maar niets en smeedt daarom een plannetje om het feest te dwarsbomen. Gelukkig kruist het jonge meisje Cindy op een dag het pad van The Grinch. Zij zal hem de waarde van Kerstmis tonen en de stedelingen en The Grinch dichter bij elkaar brengen.

Buddy

Heel wat mensen denken bij Kerstmis spontaan aan Buddy (Will Ferrell) uit ‘Elf’. Buddy kroop als kleine baby in de speelgoedzak van de kerstman en werd daarna ook geadopteerd. Hij groeide op de Noordpool uit tot een volwassen man tussen de andere elfjes, maar zijn lengte en menselijke trekjes zorgden steeds vaker voor problemen. Het is om die reden dat Buddy terug naar de grote mensenwereld trekt en op zoek gaat naar zijn familie. In de grote mensenwereld blijkt er echter geen magie te zijn…

Kevin McCallister

Wat ons betreft mag Kevin McCallister (Macauley Culkin) uit ‘Home Alone’ niet ontbreken in dit lijstje. Kevin is een achtjarig jongetje uit de Verenigde Staten en tevens de jongste telg van de McCallister-familie. Die familie vertrekt tijdens de kerstvakantie op reis naar Parijs, maar is daarbij vergeten om de jonge Kevin mee te nemen. Kevin blijft alleen achter in het riante huis van de familie, maar het duurt niet lang vooraleer hij bezoek krijgt van enkele inbrekers. Gelukkig is hij ook ingenieus genoeg om die buiten te houden.

Jack Skellington

Ken jij Jack Skellington nog? Jack Skellington is de pompoenkoning van Halloween Town die het wel heeft gehad met het jaarlijkse griezelfeest. Hij ontdekt een geheel andere wereld in Christmas Town en wil dit feest, met al zijn unieke gebruiken, ook naar zijn leefwereld brengen. De inwoners van Halloween Town proberen Jack zo goed mogelijk te helpen, maar slagen niet geheel in hun opzet…

De Kerstman

Wat zou een Kerstfilm zijn zonder Kerstman? Deze heilige man heeft al in heel wat films gespeeld en liet ook al heel wat verschillende kanten van zichzelf tonen. In ‘Bad Santa’ zien we bijvoorbeeld hoe de Kerstman aan lager wal is geraakt en in ‘The Christmas Chronicles’ zien we hoe de Kerstman zijn magische krachten is kwijtgespeeld en moet samenwerken met enkele kinderen. Al heel wat acteurs hebben doorheen de jaren de rol van Kerstman opgenomen. We denken spontaan aan Tom Hanks in ‘The Polar Express’, Kurt Russell in ‘The Christmas Chronicles’ en Tim Allen in ‘The Santa Claus’-films.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top